1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny Volkswagen Tiguan er blevet elegant
19

Ny Volkswagen Tiguan er blevet elegant

Ny Volkswagen Tiguan er blevet elegant
0
19

Tyske Volkswagen har løftet sløret for deres nye generation af SUV’en Tiguan, der ser væsentlig mere skarp og eksklusiv ud. Billederne af den hvide Tiguan her i artiklen har fået det sportslige R-Line design, der inkluderer 19” eller 20” fælge samt diverse andre sportslige eksteriørforandringer.

Den nye Volkswagen Tiguan er selvfølgelig baseret på MQB-platformen ligesom VW Golf etc. Dermed er Tiguan den første SUV baseret på platformen.

Dette er anden generation af Tiguan, der er på størrelse med Mazda CX-5, Toyota RAV4 og Honda CR-V. Vi var ikke specielt imponeret af den gamle Tiguan, men de første informationer om den nye gør os i særdeleshed nysgerrige.

I alt er Tiguan blevet omkring 50 kilo lettere end den gamle model. Derudover er den blevet 60mm længere, 30mm bredere og 33mm lavere. Akselafstanden er forlænget med 77mm til 2,681mm!
Den markant længere akselafstand har givet hele 29mm mere knæplads til bagsædepassagererne. Derudover kan bagsæderne nu rykkes frem og tilbage med 180mm, hvilket gør Tiguan noget mere praktisk. Kører man bagsæderne de 180mm frem, er der hele 615 liter, mens man har 520 liter, når bagsæderne er helt tilbage. Slås bagsæderne ned er der 1.615 liter.

Læs også:  Juli bød på vækst i bilsalget

Otte motorer til Europa

Motorudvalget er delt ligeligt op imellem diesel og benzin.

Benzin: 125 hk, 150 hk, 180 hk og 220 hk.
Diesel: 115 hk, 150 hk, 190 hk og 240 hk.

Dermed er der mulighed for rigeligt power i Tiguan!

4Motion firehjulstræk bliver også en mulighed til de mere potente modeller, men mon ikke den 240 hestes diesel med 500 Nm har firehjulstræk fra standard.

Mht. dem som skal trække campingvogn, kan det fortælles den nye Tiguan kan trække op til 2.500 kg.

Den helt officielle debut er først i morgen, men billederne og informationerne er altså allerede offentliggjort af Volkswagen selv.

Ny Tiguan vises ved siden af GTE-koncept

Ligesom Golf har en hybridmodel kaldet GTE, så vises den nye Tiguan også i en GTE-udgave. I første omgang er det blot et koncept, men vi er ikke i tvivl om, at Tiguan GTE nok skal blive en realitet.

Læs også:  9 tips til at køre sikkert og lovligt på de tyske veje

Tiguan GTE er den første Volkswagen hybrid SUV, og med den 1.4 liters TSI motor og elmotoren er ydelsen 218 hk. Med det 13kWh lithium-ion batteriet kan Tiguan GTE køre 50 km på ren strøm, og topfarten kun på strøm er 130 km/t.

Konceptmodellen af GTE har også fået solceller på taget. Dette kan iflg. Volkswagen genere nok strøm til 1.000 kilometers kørsel, men det afhænger selvfølgelig også af, om man bor i solrige Spanien eller regnfulde Danmark. Vi forventer dog ikke at se solcellerne på taget af den endelige model, da det vil være ganske bekosteligt.

Gearkasse er den sekstrins DSG dobbeltkoblings, og Volkswagen fortæller den blandede brændstoføkonomi er på ekstreme 52,6 km/l med en CO2-udleding på 42 g/km.

Accelerationstiden er for resten 8,1 sekunder fra 0-100 km/t, og med fuld fart på både brændstofmotoren og elmotoren lyder topfarten på 200 km/t.

Læs også:  Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+: Sporty og effektiv

Vi forventer en Tiguan GTE på markedet i løbet af april 2016, men det bliver nok i en revideret udgave, som er noget mere omkostningsvenlig.