1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Nye detaljer om Mazda MX-5
0

Nye detaljer om Mazda MX-5

Nye detaljer om Mazda MX-5
0
0

Den kommende Mazda MX-5 vil anvende en helt ny letvægts-platform og få kræfter fra en 1.5-liters benzinmotor når den kommer på markedet næste år.

Den baghjulstrukne platform er blevet udviklet fra bunden af og anvender viden fra Mazdas SkyActiv program, især fra chassis og karrosseridelen, der danner basis for hele Mazdas modelprogram.

Motoren er også en SkyActiv enhed, en 1.5-liters atmosfærisk sag, med navnet SkyActiv-G, der netop er lanceret i Mazda3, hvor den yder 100 hestekræfter og 150Nm. En 2.0-liters SkyActiv-G motor vil også blive lanceret.

Motoren har længe været rygtedes at få plads i den nye MX-5 med flere heste og hvis MX-5 rammer markedet næste år, vil det stemme overens med 25-års jubilæet for lanceringen af originalen i Europa.

Mazdas direktionsgang debatterer stadig hvorvidt der er marked for en kompakt roadster som MX-5, men sikkert er det at MX-5 bringer værdi til Mazdas brand og kan medvirke til at promovere deres nye SkyActiv teknologi.

Læs også:  BMW i5: Kåret som årets bil i Danmark 2024

For at gøre økonomien i udviklingsarbejdet spiselig er MX-5 blevet udviklet i samarbejde med en bil fra Fiat Chrysler Automobiles, originalt offentliggjort som en Alfa Romeo. Det forventes dog nu, at Fiats søstermodel til MX-5 vil være en Fiat eller Abarth model, idet Fiats administrerende direktør Sergio Marchionne har insisterer at Alfa Romeo udelukkende skal bygges i Italien.

tags: