1. Home
  2. Baggrund
  3. Nyt britisk sportsvognsmærke ser dagens lys
0

Nyt britisk sportsvognsmærke ser dagens lys

Nyt britisk sportsvognsmærke ser dagens lys
0
0

David Brown er navnet på en ny sportsvognsmærke, der vil bygge retrobiler i 60’er stil.

Stifteren af virksomheden med samme navn, David Brown beskriver den luksuriøse sportsvogn han vil producere som en bil stylet til at ’give genklang fra de klassiske sexede former fra 60’erne, men med moderne anvendelighed, dynamik og pålidelighed’. Han forventer at opnå dette ved at basere hans sportsvogn på en bil der allerede er på markedet, men med et ommøbleret eksteriør og et sprit nyt interiør.

Spørgsmålet er: hvad er donorbilen? Brown vil ikke afsløre det før fremvisningen i slutningen af marts, så vi prøver at gætte i stedet. Han har afsløret dette indtil videre: det er en Britisk, baghjulstrukken coupé, med en planlagt cabrioletmodel senere på året. Nå ja, og kræfterne kommer fra en V8-motor. Hans inspiration til bilen kom til dels fra ejerskabet af en Aston Martin DB5, som han elskede men blev træt af konstant brød sammen.

Læs også:  Indvirkningen af din kreditværdighed på bilforsikringspriser

Kunden der køber én af de 50-200 biler han planlægger at bygge, vil være i nogenlunde samme position. ’De elsker ideen om klassiske biler, men ønsker ikke noget der står og hælder olie ud af sig i indkørslen’. Hvis du gættede på Aston Martin som donorbilen, er der elementer på www. davidbrownautomotive.com der peger i samme retning.

Browns forretningsmodel er den samme som den millionær-jagende Britiske SUV-bygger Eterni anvender, der ommøblerede en Porsche Cayenne. De to virksomheder er forbundet i det tidligere Land Rover designer Alan Mobberley (der skabte den originale Discovery) var involveret i stylingsprocessen for dem begge.

Dette er Browns første eventyr i bilbranchen men med alt at dømme er hans en driftig forretningsmand der har ingeniørblod i årene. Han solgte en af sine virksomheder, der fremstillede skraldebiler til Caterpllar for 15 år siden.

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

Brown fortæller at donorbilen vil være uigenkendelig. Med alle karrosseridele udskiftet med unikke aluminiumspanele vil den ligne en ’homage’ til 60’er klassikere fra Ferrari, Aston, Maserati og andre. Kun de med øje for at identificere biler fra chassiets mål vil være i stand til at gætte det.

Interiøret er afmonteret for at gøre plads til et klassisk Britisk interiør med træindlæg, sadellæder og knapper og elementer i børstet rustfrit stål. Sidstnævnte vil have mikroskopiske huller med lys, for at signalere hvorvidt de er tændt eller ej. Brown beskriver effekten som det modsatte af ’bling’, men vil endnu ikke gisne om prisen på hele herligheden.

Producenten der skal foretage den umiddelbare klargøringen er de Britiske Envisage Group, der tidligere har samarbejdet med Jaguar under udvikling af F-Typen. Brown håber også at bilen kan bygges same sted, men planerne er endnu ikke færdiggjort.

Læs også:  Mangler du opbevaringsplads i den lille garage? Skab mere via smart møblering

V8-motoren vil blive justeret og aerodynamikken kalibreret for at sikre at de nye paneler ikke har lavet ged i luftstrømmen, men ellers vil dynamikken fra donorbilen forblive uændret.

De første biler vil blive leveret til efteråret og vi holder fokus på Brown de kommende måneder.

tags: