1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Nyt S-Max koncept viser hvad Ford kan
0

Nyt S-Max koncept viser hvad Ford kan

Nyt S-Max koncept viser hvad Ford kan
0
0

En af de andre spændende nyheder ved Frankfurt Motor Show er konceptmodellen af den stor familieskude, S-Max.

Ford fortæller selv S-Max Concept løfter S-Max et trin op hvad både angår design, avanceret teknologi og gedigent håndværk.

Selve designet viser Fords nye globale designsprog, udstyret med unikke og avanceret teknologier.

”S-MAX-føreren har høje forventninger og ser sin bil som en bil, specielt tilpasset ham eller hende” udtaler Martin Smith, direktør for Fords designudvikling i Ford Europa. Vores opgave var at overgå kundernes forventninger på alle områder, samtidig med at vi bibeholdte de kerneværdier i S-MAX, som gør at vores kunder vælger netop denne bilmodel. Siger Barb Samardzich, leder af produktudvikling i Ford Europa.

Interiøret er designet efter både bekvemmelighed, komfort og fleksibilitet, mens man dog ikke har glemt ord som køreglæde, sikkerhed og komfort – siger Ford.

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

Ford SYNC er centrum for bilens avancerede kommunikationsfunktioner. Systemet giver trådløs internetadgang, hvorfor gadgets såsom iPad kan integreres med bilen. Chaufføren kan bruge SYNC AppLink til stemmestyring af smartphone apps såsom Spotify, Kaliki, Glympse og Aha.
Systemet virker umiddelbart holder dog også øje med dig som chauffør, da det for eksempel kan registrere hjerteaktivitet og videregive oplysninger om hjerteaktivitet målt over lange perioder – data, som man ellers skulle bruge et lægehus til at få målt. Her er altså tale om et ”mindre” brancheskift fra Fords side, og selvom det lyder skørt skulle den være god nok… Systemet kan endda udløse sikkerhedssystemer i en eventuel nødsituation, hvis der registreres en unaturlig hjerteaktivitet.
Forældre med et sovende diabetes-barn på bagsædet kan også bruge Ford SYNC til glukose overvågning, hvor systemet varsler om et eventuelt anfald.

Læs også:  BMW M4 CS: Den nye definition af kraft og letvægt

En avanceret bil-til-bil kommunikationsteknologi gør, at bilen kan kommunikerer med biler udstyret med tilsvarende udstyr. Dette giver mulighed for at få en varsel, hvis modkørende bil i den forkerte side af vejen kommer – eller en bil er stoppet efter et potentielt farligt sving.
Den næste generation af Ford Intelligent Protection System identificerer fodgængere og kan automatisk tilkoble bremserne, hvis der er fare for påkørsel.

Det store S-Max koncept vises også med Ford Active Park Asist, hvor der både kan udføres vinkelret parkeringer, advarer om krydsende trafik, kontrollere både styring og gear, bevægelser frem og tilbage – og samtidig varsle chaufføren om trafik som nærmer sig fra siden, når der køres u fra en parkeringsbås.

En helt ny 1,5 liters EcoBoost benzinmotor med turbo vises samtidig, hvor man har lavet en række avancerede forbedringer såsom to knastaksler med uafhængig, variabel indstilling der vil øge både effekt og forbedre brændstofforbrug.
Kort sagt viser S-Max konceptet mange spændende nyheder, som vi vil se i flere Ford-modeller henover de kommende år.

tags: