1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Opel Adam som lommeraket
7

Opel Adam som lommeraket

Opel Adam som lommeraket
0
7

“Anything but Cute” lyder mantraet fra Opel, når de løfter sløret for den nye Opel Adam ROCKS S – en hardcore udgave af Adam.

Og måske er Opel inde på noget, når de hævder, at Adam ROCKS S ikke blot er en sød lille bybil. De har i hvert fald hevet 150 hk ud af den 1.4-liters motor, de har smidt ned ned under kølerhjelmen.

Oven i hatten har de så smidt en styling, som dog kan forvirre lidt mere, end den burde. Store plastikskørter får i hvert fald Adam ROCKS S til at ligne en offroadinspireret crossover-model mere end en fokuseret pocket-rocket.

Du skal nok alligevel ikke lade dig snyde til at føre Adam ROCKS S op ad mudrede skovveje, for i forhold til standardudgaven er minibilen sænket 15 mm, mens bremsesystemet er blevet væsentligt mere effektivt.

Læs også:  Volkswagen elektrificerer sit sportslige ikon GTI

Accelerationstiden fra 0-100 km/t lyder på 8,5 sekunder, mens 80-120 km/t i femte gear tager 7,9 sekunder. Topfarten er 210 km/t. Sidste generation af Corsa GSi med 150 turboheste havde samme topfart, men var en del hurtigere fra 0-100.

Også smart indvendig

Adam Rocks kan indvendigt udstyres med bl.a. en avanceret park assist, der kan identificere mulige parkeringspladser imens man kører ved op til 30 km/t, for herefter at parkere bilen automatisk.

Opels IntelliLink infotainmentsystem er selvfølgelig også at finde, og dette arbejder sammen med både Android og iOS smartphones.

Opel Adam Rocks S får debut d.17 april ved international Amsterdam Motorshow.