1. Home
  2. Advertorial
  3. Pas på faldgrupperne når du skal leje trailer

Pas på faldgrupperne når du skal leje trailer

Pas på faldgrupperne når du skal leje trailer
0
0
Sponsoreret indlæg

Efteråret står for døren, hvilket er ensbetydende med, at mange igangsætter det store arbejde i haven, inden vinteren melder sin ankomst. Det betyder dog også, at mange unge enten er eller er ved at starte på deres nye studie, hvilket oftest betyder, at de skal flytte til en ny by.

I denne sammenhæng er der mange, der vælger at leje en trailer, da det virker som den billigste løsning, hvad end der skal køres haveaffald på genbrugspladsen eller du derimod skal fragte møbler og andre ejendele på traileren i forbindelse med en flytning. Det er naturligvis ganske forståeligt, at folk lejer sig til en trailer efter behov, men vær dog opmærksom på, at det kan ende katastrofalt.

Trailerleje kan ende som en dyr oplevelse

Hvad end du skal køre haveaffald på genbrugspladsen, transportere dine møbler til din nye bolig eller noget helt tredje, så skal du være opmærksom på, at det kan ende som en meget dyr oplevelse. Det er – desværre – de færreste trailere, der er dækket af en kaskoforsikring. Det er ensbetydende med, at de skader, der vil ske på selve traileren eller det, den transporterer under transport, er der ingen dækning for. Endvidere, så er der ved leje eller lån af en trailer ikke noget reelt loft for, hvor stort et erstatningskrav, som udlejer vil være i stand til at præsentere overfor lejer i tilfælde af, at der sker skader. I et sådant tilfælde kan en eventuelt regning vise at lyde på et ganske stort beløb – særligt ved totalskade af traileren.

Læs også:  Guide: Sådan undgår du faldgruberne ved køb af brugt bil

Spørg ind til forsikringssituationen

Hvis du står i en situation, hvor du har behov for at leje en trailer, så er der mange faktorer, du skal være opmærksom på. Det vigtigste er dog, at du spørger ejer, om traileren er dækket af en kaskoforsikring, hvis man lejer den respektive trailer. Hvis traileren er kaskoforsikret, så bør du spørge ind til selvrisikoens størrelse, som vil være dét beløb, der skal betale i tilfælde af en skade. Hvis ikke der kan stilles en garanti ved, at traileren er korrekt forsikret og du kan informeres om selvrisikoens størrelse, så bør du holde dig fra den respektive udlejer. Der findes et utal af danske virksomheder, der beskæftiger sig med trailerudlejning, hvorfor der naturligvis også findes virksomheder, der udbyder udlejning af trailere i dit lokalområde, men vælg med omhu.

Læs også:  Opdag hvordan nem lufthavn parkering gør din rejse bedre

 

boxit-1Transportmidlets ansvarsforsikring dækker ikke

Hvis det skulle hænde, at du forvolder skade på en anden bil med den pågældende trailer, så vil transportmidlets ansvarsforsikring dække i samme omfang, som hvis det blot var bilen, der havde forvoldt den respektive skade. Hvis der derimod er tale om skader, der er sket med traileren eller de genstande, der transporteres på traileren, så vil ansvarsforsikringen ikke dække, hvorfor du er nødsaget til at betale for udbedringen af skaderne på egen hånd – og derfor er det særdeles vigtigt, at du sikrer dig, at traileren og de ejendele, der transporteres af dækket af en kaskoforsikring, inden du begiver dig ud på de danske veje.