1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Peugeot facelifter RCZ
0

Peugeot facelifter RCZ

Peugeot facelifter RCZ
0
0

Og giver i samme omgang en smagsprøve på en 260 hestekræfter stærk ‘R’ udgave.

Peugeot RCZ mister endeligt sit forældede pre-facelift 308 ansigt, med en nyt unik look, takket være et facelift der vil få premiere ved Paris Motor Show.
Samtidig vil Peugeot også vise et ’RCZ R Concept’ – der vil fremvise en 260hk stærk udgave, der er bekræftet til 2013.

RCZ’erens nye næse har en mindre kølergrill og et bredere luftindtag, der løber hele vejen langs forenden. Indmaden i forlygterne er også blevet ændrede, og vil nu bestå af enten aluminium eller titanium.

De obligatoriske LED forlygter følger naturligvis også, og gemmer sig bag slørede linser, som Peugeot hævder, ligner kløer på en bidsk vildkat.

Resten af den faceliftede RCZ, der får premiere i 2013, er stort set uændret; bagenden har ikke fået stylingsændringer, og dobbel-bobbel taget er også bevaret.
Nu passer forenden blot ind med resten af modelfamilien.

Læs også:  Toyota afslører ny generation Land Cruiser

Beskedne modifikationer

Endnu mindre er blevet gjort i kabinen: det faktum at Peugeot pointerer at plasten omkring gearstangen nu er gjort i pianolak, siger alt.
GT modellerne vil nu have dørsider i læder, og aluminiumsdetaljer på midterkonsollen.

Peugeot er dog ivrig for at tale om de nye personlige stylingsmuligheder. Konceptet har været et stort hit på biler som MINI og Citroen DS3, og nu tilbyder Peugeot muligheder såsom lakeret sort grill, farver til taget, kulfiber på taget samt klistermærker. Hertil får man 10 nye alufælge, to nye farver og en stylingspakke ved navn ’Black Pack’, der som navnet afslører, tilfører sorte stylingselementer.

’R’ model på vej

Lydboksen i 1.6-liters THP motoren med henholdsvis 156 samt 200 hestekræfter også bibevaret, og lydsystem har nu en Arkamus processor.
Navigationssystemet er blevet opgraderet til det seneste Peugeot Connect RT6, med 7 tommers skærm.

Læs også:  Hvad er et partikelfilter?

Den mest opsigtsvækkende nyhed er præsentationen af det nye RCZ R Concept, der anvender en 260 hestekræfters stærk 1.6-liters THP motor der vil blive Peugeots kraftigste model nogensinde. Litereffekten på 160hk/liter er blandt de højeste for produktionsbiler, og Peugeot vurderer ikke at bilen vil udlede mere end 155g/km CO2 og køre over 14km/l.

En særlig ’R’ affjedringspakke er også på vej, og et spærredifferentiale fra Torsen vil også være tilgængeligt. Den vil være at finde på markedet næste år, og ser ud som et interessant alternativ til en VW Scirocco R.

 

tags: