1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Peugeot slipper 2008 DKR løs
0

Peugeot slipper 2008 DKR løs

Peugeot slipper 2008 DKR løs
0
0

 Peugeot løfter sløret for næste års Dakar bil med måde. 

Det er sjældent for en fabrikant at underspille en bils visuelle slagkraft. Alt for ofte er små detaljer enormt overdrevne, i et forsøg på at skabe et eller andet sportsligt udtryk. Så Peugeots mådeholdenhed i diskussionen af 2008 DKR’s udseende er interessant. De siger selv at den deler et ’umiskendeligt slægtskab med Peugeots crossover til gaden, men med et mere muskuløst udtryk og imposante former’. Mere muskuløs end en 2008? Jep, på samme måde som en WWE-wrestler er mere muskuløs end en maratonløber.

DKR ser simpelthen absurd ud, især sammenholdt med produktionsudgaven af 2008. Fronten er radikalt anderledes med enorm frigang under kofangeren. Fælgene er 37 tommer i diameter. Det er en tredørs karosse, modsat den regulære 2008. Baglygterne er velkendte, men nu placeret mellem to enorme afgangsrør og en spoiler på størrelse med et surfbræt.

Læs også:  Volkswagen elektrificerer sit sportslige ikon GTI

Hvis udseendet ikke var skræmmende nok, har Peugeot besluttet at holde bilen baghjulstrukket. Det viser sig at baghjulstræk muliggør større fælge og mere frigang i affjedringen, begge dele en fordel ved kørsel i sand. Andre detaljer om drivlinjen vides endnu ikke, men vi kan med rette forvente at bilen er rimelig kraftfuld. Og forhåbentlig larmende.

Carlos Sainz har tiltro til baghjulstræk, efter at have deltaget i løbet to gange uden forhjulstræk.  Vi vil følge dette Peugeot Sport projekt med stor interesse – kan Peugeot gøre kunsten på Pikes Peak efter?

tags: