1. Home
  2. Baggrund
  3. Politikontrol vil stoppe fartsyndere
0

Politikontrol vil stoppe fartsyndere

Politikontrol vil stoppe fartsyndere
0
0

Kampagnen ”Sænk farten – før det er for sent” bliver skudt i gang i uge 41. Derfor sætter politiet ind med t en landsdækkende hastighedskontrol fra fredag den 14. til søndag den 16. oktober. Erfaringer viser, at kombinationen af kampagner og politiets kontrol får endnu flere til at lette foden fra speederen.

Efter flere års fald i antallet af trafikdræbte ser det nu ud til at vende. Det er bekymrende, og derfor vil en ny, landsdækkende kampagne samt politikontrol have flere til at sænke farten. Det skal være med til at vende udviklingen.  For høj hastighed er skyld i halvdelen af alle dødsulykker i trafikken og kan både være årsag til, at ulykken sker, og at den bliver så alvorlig.

Alene i 2010–2014 har for høj fart kostet 551 liv på vejene, viser tal fra Vejdirektoratet. Nu vil en ny, landsdækkende kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og 84 af landets kommuner (se kommunerne her: http://po.st/Fpf5QM) minde bilisterne om, at selv en mindre fartoverskridelse kan ende katastrofalt, hvis der opstår en kritisk situation.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

Små fartoverskridelser koster mange liv

En gennemgang af dødsulykkerne på landevejene, som Vejdirektoratet har lavet, viser, at hele 59 % af de fartrelaterede dødsulykker sker med en lille fartoverskridelse, hvor bilisterne har kørt mellem 1 – 19 km/t. for stærkt. Det er altså de mindre hastighedsoverskridelser på landevejene, der kræver flest ofre.

Så mange har mistet livet i fartulykker på fem år:

I alt: 551 mennesker har mistet livet i ulykker fra 2010 – 2014, hvor farten var for høj
(kilde: Vejdirektoratet).dab023_s_nk_farten_foto_1