1. Home
  2. Bilmærker
  3. Bentley
  4. Premiere: Bentley Mulsanne Speed
0

Premiere: Bentley Mulsanne Speed

Premiere: Bentley Mulsanne Speed
0
0

Den hurtigste ultra-luksuriøse køreoplevelse i verden. Sådan beskriver Bentley selv den nye Mulsanne Speed.

Mulsanne Speed er Bentleys nye flagskib og med 530 hestekræfter under motorhjelmen, bliver det næppe kræfter man kommer til at savne. Ydelsen er dermed hævet med 25 heste ift. den almindelige Mulsanne, men alligevel er Speed udgaven blevet 13 % mere økonomisk. Motoren har også cylinder deaktivering, således den kan køre på fire cylindre, og det reducerer CO2-emissionen fra 393 g/km i den nuværende Mulsanne til 342 g/km i den nye Mulsanne Speed. Trods brændstoføkonomien er forbedret med 13 % kan man kun køre 6,8 km/l ved meget pæn kørsel, og samlet set har det forøget dens rækkevidde med 80 kilometer.

Motoren er en kæmpe på 6,75 liter med to turboer og otte cylindre. Allerede ved 1.750 omdrejninger i minuttet har man 1.100 newtonmeter til rådighed, og det er med til at sende giganten fra 0 til 100 km/t på 4,9 sekunder – og en gigant er den! Mulsanne Speed har en køreklar vægt på 2.685 kilo, og dermed er det en meget imponerende accelerationstid, mens topfarten på 305 km/t også vil være ”tilpas” for de fleste. Gearkassen er en ottetrins automatgearkasse, der også er blevet modificeret, således den kan håndtere det enorme moment. Speed-modellens gearkasse har også en S-indstilling, hvor den konstant holder omdrejningerne over 2.000, så motoren reagerer hurtigere.

Læs også:  Mercedes-Benz lancerer ny version af ikon fra 1979

Foruden den opgraderede motor er der tilføjet en justerbar sportsaffjedring og styretøj. Vælger man sportsfunktionen bliver hele bilen strammet op, hvilket generelt forbedrer bilens dynamik i både undervogn og styretøjets feedback og præcision.

Udvendig kan du kende Speed-udgaven af Mulsanne på den mørke nuance, en lidt ændret kølergrill, lavere kofangere og luftindtag samt mørkere forlygter samt baglygter.
Indvendig er der en ny dobbeltkontrastfarve, mens man også kan finde kulfiberindlæg og Mulliner Driving Specification pakken fra standard, hvilket gør kabinen ekstra lækker.

Den nye Bentley Mulsanne Speed får verdenspremiere ved Paris Motor Show i oktober.

Fakta
6.75 liters Twinturbo
V8
530 hestekræfter
1.100 Nm v. 1.750 omdr/min
Køreklar vægt: 2.685 kilo
6,8 km/l
0-100 km/t på 4,9 sekunder
Topfart: 305 km/t