1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Premiere på den nye Citroën C4 Aircross
0

Premiere på den nye Citroën C4 Aircross

Premiere på den nye Citroën C4 Aircross
0
0

Citroën introducerer deres nye C4 Aircross ved åbent hus i weekenden d.21 til 22 april.

Kort sagt er Citroën C4 Aircross en kompakt SUV, hvor der er en kombination af moderne formgivning og teknologi.
Den kan købes med enten forhjulstræk eller firehjulstræk, mens der også er en række økonomiske motorer, hvor CO2-emissionen er nede på blog 119 g/km!

4,34 meter lang og massere af sikkerhed

Den nye Citroën C4 Aircross måler 4,34 meter i længden, er 1,80 bred og 1,63 høj, mens vendediameteren er 10,6 meter. Bagagerummet måler 442 liter VDA med parkeringskit og 416 liter med reservehjul. Bagsæderne kan let lægges ned i 60/40.

Udover en masse sikkerhedsudstyr er der også tænkt på sikkerheden ved karosseristrukturen. Det inkluderer bl.a. energien fra en eventuel kollision ledes uden om kabinen, mens monteringen af bremsepedalen modvirker, at pedalen skubbes ind i kabinen ved en kollision.

Læs også:  Tre familievenlige elbiler du kan finde hos Biltorvet

Derudover har C4 Aircross 7 airbags, ESP og antispin, ABS, elektronisk bremsekraft-fordeling og hill-holder. Der er dog også Isofix-beslag for montering af børnesæde på yderpladserne bag.

Lidt om motorudvalget

Vælger man den økonomiske 1.6 liters turbomotor med 115 hk og 270 Nm som går under navnet HDi 115 samt den seks-trins manuelle gearkasse med forhjulstræk er CO2-udledningen kun 119 g/km. Tilvælger man firehjulstræk er den stadig kun 129 g CO2 per kilometer.

Ønsker man mere trækkraft kan HDi 150-motoren tilvælges, som er en 1.8 liters motor udstyret med variable ventilstyring. Det betyder kompressionsforholdet kun er 14 : 1, hvilket reducerer vibrationer og udledningen af CO2. Vil man have en benzinmotor kan man vælge den firecylindrede 1.6 liters med variabel ventilstyring som yder 115 hk og udleder 139 g CO”, som kan leveres med 2WD og en fem-trins manuel gearkasse.

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

Af andre teknologier som hjælper til en lavere CO2-udledning:

– Stop&Start
– System til genvinding af energi ved deceleration og bremsning
– Elektrisk servostyring

Firehjulstrækket som C4 Aircross er udstyret med er af den seneste generation, og det tager derfor bl.a. højde for førerens kørestil, underlagets beskaffenhed og bilens hastighed. På den måde opnår man den bedste fordeling af momentet til for- og baghjulene samt optimalt vejgreb under alle forhold.

Det hele styres via en drejekontakt, hvor man kan vælge mellem træk på alle hjul eller kun forhjulstræk, hvis man vil have en bedre brændstoføkonomi. Vælger man ”LOCK” funktionen bliver momentet til baghjulene øget med 50 %, så man kan komme ud af særligt vanskelige situationer.

Danske priser fra 339.990 kr.

Det danske modelprogram omfatter tre motorer med 2WD og 4WD afhængig af udstyrsniveau og motor. Den billigste model er HDi 150 som koster fra 339.990 kr. med forhjulstræk og Attraction-udstyr. HDi 115 Attraction med 2WD starter fra 373.990 kr.