1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Premiere på Renault Sport Tourer
0

Premiere på Renault Sport Tourer

Premiere på Renault Sport Tourer
0
0

Renault har i weekenden den 4.-5. maj premierer, på det de håber bliver det nye vidunderbarn i sin klasse; Renault Sport Tourer.

Lillebroren Renault Clio har haft stor succes i 2013, og alene i marts måned er der blevet indregistreret 385 stk. Til sammenligning blev der i hele 2012 solgt 959 af den forrige Clio. Den succes håber Renault at kunne overføre til deres nye Clio Sport Tourer.

Den forrige model var lidt af en øjebæ, men med Renaults nye designsprog ser bilen mere sportslig og frækkere ud end nogensinde før. Længden på bilen er forøget med 17cm i længden, hvilket givet et bagagerum på 443 liter – 143 liter mere end hatchback Clio’en.

Mere potent benziner til stationcar

Til forskel fra hatchback-udgaven, fås stationcar-udgaven med en 120 hk turbobenzin motor med Renaults dobbeltkoblingsgearkasse(EDC). Denne gearkasse vil i øvrigt også kunne fås til den 90 hk dieselmotor i løbet af efteråret 2013.

Læs også:  Fords Ikoniske Ranger pick-up går elektrisk i 2025 - Plug-in Hybrid på vej

Den nye Clio er længere, bredere og lavere end forgængeren. Samtidig har den været på kur og har tabt 100 kilo. Tilsammen lyder det som om at vi får en bil fra Renault, med mere dynamiske køreegenskaber.

Den største blandt de nye dieselmotorer er den nye 90 hk motor, der klarer hele 31,2 km/l. og har et CO2 udslip på 83 gram CO2 pr. km. Dette er en rekord i sin klasse. Det lave forbrug i motoren, skyldes blandt andet features som start/stop teknologi. Og vil som sagt også kunne fås med Renault dobbeltkoblings gearkasse, EDC.

Renault forventer dog at det bliver den velkendte og økonomiske 75 hk dieselmotor, der kommer til at køre flest af rundt på de danske veje. Denne motor er også yderst økonomisk og når 27,8 km på en liter diesel.

Læs også:  Mercedes-Benz lancerer ny version af ikon fra 1979

Udover dieselmotorerne kan du også få en trecylindrede turbobenzin motor. Her er der tale om en lille 899 ccm, som yder 90 hk med et moment på 135 Nm. Her når du op på 23,2 km/l.

Samme udstyrsniveauer

Ganske som hatchback udgaven får du en masse lækre ting som standard, i selv den billigste udstyrsmodel, Authentique. Her finder du blandt andet LED lys, fartpilot, Hill Start Assist, radio m. Bluetooth og USB indgang samt splitbagsæde. Ligesom hatchback versionen, introduceres den nye Clio Sport Tourer med et introduktionstilbud, hvor du kan opgradere til en udstyrspakke højere oppe for blot 5000 kr. ( 20.000 kr. sparet ) eller få 20.000 kroner i rabat på den model man har valgt – gælder dog ikke Authentique.

Priserne begynder ved 144.900 kroner for en 1.2 75 hk benzin Authentique. Men det er nok de færreste, der køber den, når man for 149.900 kroner kan få en Expression- version, der udover standardudstyret også har aircondition, 7 tommers touchskærm med navigation, bluetooth, radio og læderrat. De største forventninger har Renault dog til deres Expressions-model og 75 hk dieselmotor. Den koster 167.900 kroner.

Læs også:  Vision 357 Speedster: Endnu et retro-koncept fra Porsche

Alle autoriserede Renault forhandlere slår i forbindelse med det åbne hus dørene op den 4. og 5. maj fra kl. 11.00 – 16.00.