1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Prins Joachim: Sådan forbereder jeg mig til CHGP
0

Prins Joachim: Sådan forbereder jeg mig til CHGP

Prins Joachim: Sådan forbereder jeg mig til CHGP
0
0

Denne første weekend i august er vejene omkring Bellahøj i København omdannet til en racerbane i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix. En af de faste deltagere er Prins Joachim i sin Ford Lotus Cortina.

I et eksklusivt interview med Bilsektionen fortæller Prins Joachim her ærligt om sine forberedelser til det historiske racerløb.

– Jeg tror desværre, at jeg først og fremmest må indrømme, at jeg ikke forbereder mig nok. Der er der flere grunde til, og undskyldninger er der masser af. En af grundene til det er, at hver gang vi er ude at køre, så slider det rigtig meget på bilen, så vi har altså ikke mulighed for samme intense træning som eksempelvis Formel 1-kørere. For vores vedkommende foregår træningen ofte i forbindelsen med tidtagningen ved et løb. Sådan er det.

Læs også:  Bilpleje: Sådan bevarer du din bils udstråling

Én ting er at træne på banen, men vi ser eksempelvis Tom Kristensen løbe marathon og dyrke andre former for sport på højt niveau for at holde sig i form til at køre racerløb. Hvordan forbereder De Dem fysisk til at køre racerløb?

– Der er den store forskel, at Tom kører motorsport som levevej. Han skal være skarp hele tiden – og ofte i lange perioder af gangen. Der er ingen tvivl om, at hvis man ser på en skarphedskurve eller koncentrationsevnekurve, så kan man se, at efter 10-15 minutters intensivt fysisk arbejde så begynder koncentrationen at falde. Men det kan man forbedre ved at træne intensivt. Men 15-20 minutter er samtidig hvad et heat tager i den historiske motorsport. Så vi klarer den nok. Skulle vi ud at køre længere, så tror jeg faktisk, vi kunne se dårligere og dårligere omgangstider i slutningen af løbet.

Læs også:  Antal offentlige ladestandere fordoblet på et år

– Jeg er ikke dygtig nok til at holde mig i form – i hvert fald ikke med henblik på motorsport. Det er og forbliver en hobby.

Men det er trods alt en hobby, som De er kendt for at gå ganske meget op i, og man kan vist roligt sige, at De er særdeles konkurrencepræget i forhold til Deres hobby. Hvilke forventninger har De til dette års Grand Prix? 

– Først og fremmest skal vi have det sjovt. Og vi skal også have det sjovt bagefter. Det vil sige, at ingen fysiske skader, og så vidt muligt heller ingen fysiske skader på bilen. Hvis de ting går op i en højere enhed plus en podieplacering, så er det jubelweekend. Men hvis vi bare kan gå herfra og kan smile og grine og sige: ”Hvor har det dog været en pragtfuld weekend”, så er det stadig det hele værd.