1. Home
  2. Baggrund
  3. Rekordlavt antal trafikdræbte i 2012!
0

Rekordlavt antal trafikdræbte i 2012!

Rekordlavt antal trafikdræbte i 2012!
0
0

Antallet af trafikdræbte i Danmark var rekordlavt i 2012, og igennem de seneste 10 år er antallet af dræbte faldet med 58 %!

Der er dog iflg. Vejdirektoratet flere grunde til, at resultatet er blevet så positivt. Der har været en ihærdig indsats fra flere vinkler, mens udviklingen på forbedring af trafiksikkerheden har været i gang i flere år.

Målet er dog at komme ned på 120 dræbte og 2.000 tilskadekomne i 2020, mod de 175 trafikdræbte i 2012.

Ændret adfærd i trafikken

Rådet for Sikker Trafik mener, at det primært er trafikanternes adfærd i trafikken som har givet det bedre resultat. Den ændrede adfærd gælder dog ikke kun de gamle, da man også har set en forbedring af de unges psyke til trafikken. Derudover skal det også nævnes, at bilerne konstant bliver mere sikre, sammen med et bedre vejnet som skal forebygge ulykker og begrænse skader.

Læs også:  Ny generation af Mercedes-AMG GT Coupé: kraft og elegance forenes

En udefrakommende faktor er den grønne transport, hvorfor flere kører langsommere for at opnå en bedre brændstoføkonomi.

Flere fartkampagner

2012 var også præget af ekstra megen politi kontrol, hvilket fortsætter i 2013. Eksempelvis kører politiet i disse dage en stor kampagne, hvor der er stort fokus på fart.

Danskerne roses dog også for, ikke i samme grad at køre spritkørsel, bruge selen og lette foden fra speederen.