1. Home
  2. Baggrund
  3. Rekordmange biler solgt i første kvartal
0

Rekordmange biler solgt i første kvartal

Rekordmange biler solgt i første kvartal
0
0

Det overrasker ikke at VW up! stadig dominerer salgstallene i Danmark, men antallet af solgte personbiler i første kvartal gjorde…

Bilsalget er nemlig endnu en gang steget betydeligt, da der samlet set er kommet 41.950 nye biler på markedet mod 40.781 i første kvartal af 2012. I marts var salgstallene 9,2 % højere end marts 2012, hvilket hjalp godt på den fine statistik.

“Foråret er kommet ind i bilhusene. Der er en meget markant efterspørgsel efter nye biler, og det er det der nok engang kan afspejles i salgstallene. Vi har i marts set en rigtig stærk udvikling med næsten 15.000 nye biler men, at der også samlet er en samlet vækst i første kvartal på godt tre procent tyder på, at der er tale om en stabil og konsolideret vækst. Det er meget positivt – særligt fordi vi sammenligner med 2012, der som bekendt var rekordår”, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Det er dog stadig den lille klasse som tegner markedet med en segmentandel på 61,5 %, mod kun 47,5 % i samme periode året forinden. I statistikken ses det, at det bl.a. er pga. Mellemklassen med biler såsom VW Golf, Ford Focus og Hyundai i30 som er gået næsten fem procentpoint tilbage ift. 2012.

Læs også:  Fra 0 til 100 på et øjeblik: 3 lynhurtige biler

Ud af de tre trillinger det det VW up! og Skoda Citigo som bliver solgt bedst, da de indtager hhv. første og andenpladsen, mens man skal helt ned på en 25. plads for at finde SEAT Mii – som ellers er den billigste i købspris af de tre.

Modsat det stigende personbilssalg er antal varebiler solgt faldet med 12,4 % i marts sammenlignet med samme måned i sidste år.

De 20 mest solgte personbiler:

[table “” not found /]