1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Renault Clio Williams genoplives
0

Renault Clio Williams genoplives

Renault Clio Williams genoplives
0
0

Renault planlægger at genoplive den ikoniske GTI, der vil være baseret på den seneste Clio RS 200 med en 220hk stærk 1.6-liters turbomotor.

En ny Renault Clio Williams forventes at være på markedet i 2014, som del af en ny strategi fra Renault, der ønsker at få maksimalt udbytte af deres bidrag til Formel 1, og understrege sammenhængen mellem succesen i motorsportens verden og deres gadebiler.

Den franske producent har endnu ikke bekræftet at en ny Clio Williams er under udvikling, men kilder afslører at bilen vil være en hurtigere, mere hårdfør udgave af den helt nye Clio Renaultsport 200 Turbo.

Det er endnu uvist om Williams vil være involveret af udviklingen af bilen. De satte ikke sit præg på forgængeren, men har I de seneste år været inde over gadebiler som Jaguars C-X75.

Læs også:  Vision 357 Speedster: Endnu et retro-koncept fra Porsche

Arv fra forgængeren

Den originale Clio Williams blev udviklet alene af Renaultsport og lanceret I 1993, efter Williams tog mesterskabet same år.
De originale 3,800 eksemplarer blev udvidet til 12,100.

Såvel som at promovere deres succes i Formel 1, ser Renault lanceringen som Clio Williams som en mulighed for at fremhæve deres arv og tradition, som bliver nødvendigt for at tage kampen op mod Peugeots kommende 208 GTI.

Motor fra RS 200

Ligesom Clio RS 200, vil den nye Clio Williams anvende en turboladet 1.6-liters benzinmotor med fire cylindre. Men motorens ydelse forventes at blive hævet til 220hk fra standardbilens 200hk.

Det er muligt at de ekstra hestekræfter kun vil være tilgængelig gennem en særlig funktion.
Clio RS 200 anvender allerede en ‘race mode’, der gør motor og gearkasse skarpere, samt sænker servoen og højner gasresponsen.

tags: