1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Renault-Nissan-alliancen laver aftale med Lada
0

Renault-Nissan-alliancen laver aftale med Lada

Renault-Nissan-alliancen laver aftale med Lada
0
0

Renault-Nissan-alliancen har valgt at ekspandere udenfor det hårdt pressede europæiske bilmarked.

Renault har oplevet enorm vækst i bl.a. Sydamerika, og derfor står det franske mærke ekstremt stærkt globalt. Væksten skyldes blandt andet alliancen med Nissan og ejerskabet af Dacia, hvilket har vist sig som en succes.

Samarbejder bliver dog nu yderligere udviklet, da Renault investerer næsten to milliarder kroner i AvtoVAZ, mens Nissan investerer omtrent det samme. Tilbage i 2008 opkøbte Renault allerede 25 % af russiske AvtoVAZ(bedre kendt som Lada), men med de nye investeringer på knap fire milliarder bestemmer Renault-Nissan-alliancen mere med knap 75 % ejerskab.

Årlig produktion på én million biler

Det forventes AvtoVAZ allerede i 2013 producerer én million biler om året, hvilket vil finde sted på Togliatti fabrikken i den russiske Samara region. Produktionen er den nye Nissan Almera er planlagt, mens Lada Largus allerede er gået i produktion. Snart vil der dog blive produceret fem modeller fra de tre mærker – Lada, Renault og Nissan.

Læs også:  Elektrificeringen af varebilerne i EU: Diesel stadig dominerende

Der vil dog også blive produceret biler på tre andre fabrikker beliggende i nærheden af Moskva, St. Petersborg og Izhevsk. Samlet set forventes en produktionskapacitet på 1,7 millioner biler om året i 2016!

Sidste år solgte Renault-Nissan-alliancen 878.990 biler i Rusland og er dermed alliancens tredjestørste marked.