1. Home
  2. Baggrund
  3. Ro på bagsædet
0

Ro på bagsædet

Ro på bagsædet
0
0

Sommerferien lurer lige rundt om hjørnet, og for mange betyder det en lang tur i bilen med hele familien. Bilferie er en dejlig ferieform, men med utålmodige børn på bagsædet, der keder sig, kan det godt være lidt af en udfordring.

Børn keder sig

At køre på ferie til Italien, Barcelona eller et hvilket som helst andet sted, er blevet en populær ferieform. Udfordringen er bare, at børn ikke nødvendigvis deler din/jeres entusiasme i forhold til de lange køreture. Børn kommer lynhurtigt til at kede sig på bagsædet, og så kan turen nemt blive noget af en udfordring. Derfor giver det rigtig god mening, at sikre underholdning til de mindste, så I alle får den bedst mulige tur.

iPad tilbehør til børn

De fleste familier har en iPad eller en tablet – mange har endda flere. Og netop iPads er helt geniale, når det handler om, at få ro på bagsædet. Ungerne kan bruge køretiden på at spille spil, se film, tegne eller hvad de nu vil, og så kan du koncentrere dig om at køre bil. Og med det rette iPad tilbehør til børnene, bliver den smarte gadget endnu sjovere, at lege med. Det kan f.eks. være et par sjove børnevenlige headphones, et smart cover eller noget helt tredje, der gør iPad’en (eller smartphonen) endnu sjovere og mere festlig, at se på.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

Gør bilen børneklar

Afhængigt af, hvor store børnene er, er der flere ting, der skal være styr på, inden I begiver jer ud på en bilferie.

Sørg for, at børnene sidder både godt og sikkert

Der er ingen, der synes det er sjovt, at sidde dårligt i flere timer. Hvis ikke I allerede har en god og komfortabel autostol, så sørg for at få det. Det er vigtigt, at børnene sidder godt, da en 5-6 timer i bilen hurtigt kommer til at gøre ondt bagi, hvis autostolen er dårlig.

ipad

iPad holder til nakkestøtterne

Det er en simpel, men genial foranstaltning, at børnene kan se tegnefilm og falde i søvn, mens du kører bil. Derfor er en iPad holder til nakkestøtten fuldstændig uundværlig.

Apps, film og spil, der også virker offline

En af de klassiske fejl, som mange begår, er at man glemmer at sikre sig, at ens iPad/smartphone også fungerer offline. Ofte tænker vi jo ikke over, at vi kører på WIFI, men udenfor landets grænser, er data urimeligt dyrt, og derfor bør du sikre dig, at div. film og spil også fungerer, når enheden er på flytilstand. Dermed slipper du for en ubehagelig dataregning, og du har underholdning til ungerne.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

De gamle dyder – Det behøver jo ikke være digitalt, det hele.

Mange mener, at børn ikke skal have iPads, fordi de glemmer at lege. Det kan man mene om, hvad man vil, men der er da helt sikkert noget fornuftigt i, at supplere børnenes iPad forbrug med nogle gode gammeldags lege. Du kan f.eks. lege de klassiske bil-lege, som du sikkert selv blev præsenteret for af dine forældre, dengang du var en notorisk bagsædepassager.