1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Saab er solgt til usandsynlig køber
0

Saab er solgt til usandsynlig køber

Saab er solgt til usandsynlig køber
0
0

Elbils konsortium vil omdanne Saab til et super-grønt brand.

Fabrikanten Saab er officielt blevet solgt til National Electric Vehicle Sweden (NEVS).
Elbils konsortiet skabte rygter om et muligt salg, ved at offentliggøre følgende pressemeddelse på deres hjemmeside tidligere på ugen:

“SAAB Automobile, Trollhattan and Sweden stands for innovation and technology excellence. At SAAB Automobile, the engagement for future transportation solutions is pervasive.”

Og i morges kunne, borgmesteren I Trollhattan, Annikka Wennerblom afsløre de endelige detaljer om salget af Saab. Elbils konsortiet formodes at have købt hele brandet, uden Saab reservedele, og formodes at påbegynde produktion af elbiler på Saabs fabrik i Trollhattan.

Turbulente år

Det har været et par turbulente år for den svenske fabrikant, først gik Victor Muller ind og reddede firmaet i den 11. time, efter at GM besluttede sig for at trække stikket.

Læs også:  Mercedes-AMG GLC SUV: Kraftfuld Hybridteknologi og Uovertrufne Kræfter

Sidenhen blev 9-5 lanceret med blandet modtagelse, 9-4X debuterede i Amerika og salget steg i Europa.

Saab løb dog imidlertid tør for penge, og kunne ikke betale leverandørerne. Produktionen stoppede endegyldigt i april 2011.

Ny 9-3 ePower på trapperne

Efterfølgende har Muller kæmpet for at redde firmaet med kinesiske penge, men det slog også fejl og ved udgangen af 2011 var Saab sat i formidling. BMW viste interesse, og det samme gjorde den kinesiske producent Youngman og indiske Mahindra.

På trods af de overnævntes magt og finansielle gods, blev det i dag offentliggjort at køberen ikke er nogen af dem, og sidste mand ved forhandlingsbordet var NEVS.

NEVS har tidligere arbejdet på deres egen 9-3 ePower hybrid, så vi kan forvente en modificeret udgave af bilen som den første på markedet.

Læs også:  Valg af Bilmåtter og Sædeovertræk til Bilen: Hvorfor Er De Vigtige?

Eksperterne siger dog, at den endnu et par år fra at være fuldt produktionsklar.

Mest velkørende Saab i nyere tid

9-3 sedan benytter også en elektrisk bagaksel og en mindre benzinmotor på forhjulene, for at skabe firehjulstræk. Sammen med det smarte eLSD differentiale, kan det forventes at 9-3 ePower bliver den bedst kørende Saab i nyere tid.

NEVS har formodentlig også købt rettighederne til Phoenix-platformen, der er den nye platform der skal danne basis for alle nye Saab modeller. De vil højest sandsynligt modificere denne, for at imødekomme hybrid og elektriske drivlinjer, og skabe en ny serie af Saab biler.