1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Fisker bliver solgt til kineserne
0

Fisker bliver solgt til kineserne

Fisker bliver solgt til kineserne
0
0

Kinas største producent af reservedele forventes at overtage Fisker Automotive. Wanxiang Corporation er blevet udvalg som den foretrukne budgiver til det konkursramte dansk/amerikanske firma, i en handel til en værdi af omkring 825 millioner kroner.

Wanxiang lagde sig i førertrøjen da adm. direktør Lu Guanqui mødte Hong Kongs Richard Li i 19 budrunder i New York. En dommer vil blive bedt om at ratificere beslutningen i dag.

Financial Times sagde at det vindende bud er 825 millioner danske kroner værd. Et datterselskab af Wanxiang vil overtage Fisker, der indtil 2012 byggede deres eneste model, Karma.

Ifølge Marc Beilinson, Fisker bobestyrer er der ’høj stemning’ omkring prisen, der endte 500 millioner højere end åbningsbuddet.

Auktionen synes at have lagt skrin på Richard Lis forsøg på at overtage ejerskabet af Fisker. I November betalte Lis virksomhed omkring 150 millioner kroner for rettigheder over et 1 milliard kroners lån som Fisker ikke kunne betale.

I en udtalelse sagde Fisker: ”Li har valgt af bibeholde sin rettigheder som långiver i stedet for at fortsætte buddet for ejerskabet af Fisker.”

Wanxiangs amerikanske afdeling er baseret i Illinois og beskæftiger omtrent 6000 mennesker i USA.

tags: