1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Se den nye Skoda Octavia
0

Se den nye Skoda Octavia

Se den nye Skoda Octavia
0
0

Nu faldt sløret endelig for den tredje generation af Skoda Octavia. Der har været mange spionbilleder af den længe ventede model, og vi har bragt en del af dem her på bilsektionen.dk.

Skoda Octavia 2013-modellen er baseret på Volkswagen koncernens nye lettere MQB platform, som vi kender fra Aud iA3 og VW Golf.

Ift. den tidligere model er Octavia blevet 90mm længere(4.659mm), 45mm bredere(1.814mm) og akselafstanden vokset med hele 108mm(2.686mm)!
Grundet de voksende mål er pladsen i kabinen vokset, hvorfor man nu har 8mm højere til taget samt mere plads i bredden både foran og bagtil. Bagagerummet måler også flotte 590 liter, hvilket er 30 liter større end den udgående model.

Indeni kan vi genkende interiøret fra andre nye modeller i Volkswagen gruppen. Dermed vil man opleve et enormt kvalitetsløft, men stadig et forholdsvist konservativt design. Skoda har bl.a. tilføjet det nye infotainment system, hvor der er flere smarte tekniske detaljer inkluderet.

Læs også:  Bilteknologi: De nyeste avancerede sikkerhedsfunktioner

Motorudvalget inkluderer otte valgmuligheder i form af selvfølgelig både benzin og diesel.
Udvalget vil bl.a. inkludere den 1.4 TSI med 122 hk, 1.8 TSI med 180 hk og en nøjsom 1.6 TDI som i GreenLine yder 110 hk og kører 29,4 km/l.

Vi kan fortælle der også arbejdes på en ny Skoda Octavia RS udstyret med samme 2.0 liters turboladet motor, som vil være at finde i den nye VW Golf GTI.

Den nye Skoda Octavia Mk3 får premiere i Europa omkring næste forår, og den får formodentlig premiere ved Geneve Motor Show i marts måned.