1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Se fremtidens Peugeot i-Cockpit
0

Se fremtidens Peugeot i-Cockpit

Se fremtidens Peugeot i-Cockpit
0
0

Peugeots nye koncept Fractal er blevet offentliggjort ved Frankfurt Motor Show, og om end bilens eksteriør ser ganske interessant ud, så er det nu interiøret, som vi er mest interesseret i.

Peugeot Fractal er en elektrisk coupé, der er udstyret med fremtidens Peugeot i-Cockpit. Interiøret inkluderer blandt andet et innovativt 9.1.2 lydsystem med 13 højtalere og subwoofere i ryglænet på alle sæder. De 13 højtalere er desuden placeret strategisk rundt om i kabinen, for at få den bedste lydeffekt. Det betyder Peugeot Fractal noget nær er et kørende koncerthus, hvor man kan få den mest ekstreme lydoplevelse, hvis man ønsker det.

Det vanvittige fokus på lyd fortsætter. Peugeot Fractal har specialudviklede dæk, der harmonerer med lydbølger, og interiøret er lavet af lydabsorberende materialer, hvoraf 80 % er lavet i 3D.

Læs også:  Valg af Bilmåtter og Sædeovertræk til Bilen: Hvorfor Er De Vigtige?

Da Fractal er en elbil, er det væsentligt hurtigt, at kunne få overblik over strøm tilbage på batteriet, og det kan man få via Samsung Gear S SmartWatch. Desuden kan uret give informationer om kabinetemperatur, hvor bilen befinder sig og til at åbne dørene.

Nårh ja, glemte vi at fortælle, at der strømmer musik ud af de 13 højtalere i bilen, når føreren åbner bilen? Ja, Peugeot Fractal giver en velkomstkoncert hver gang den ser dig – vi forestiller os det må blive ganske trættende i længden.

Eksteriør og drivlinje

Helt præcist måler Fractal 3,81 meter i længden og 1,77 meter i bredden, hvilket gør den kompakt. Takket være den variable luftaffjedring kan Fractal tilpasse sig forskellige typer terræn. På motorvejen er frihøjden syv centimeter, hvilket optimerer aerodynamikken og rækkevidden ved motorvejskørsel, men i byen hæves frihøjden til 11 cm.

Drivlinjen består af to elmotorer, der er placeret ved hhv. forreste og bagerste aksel. Elmotorerne yder i alt 204 hestekræfter, og batteriet er et lithium-ion batteri, der giver en rækkevidde på op mod 450 km. Batteriet er desuden placeret lavt og centralt i bilen, hvilket er med til at give et lavt tyngdepunkt.

Læs også:  Fra 0 til 100 på et øjeblik: 3 lynhurtige biler

Accelerationstiden fra 0-100 km/t er 6,8 sekunder, og bilens vægt er blot 1.000 kilo!