1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Seat afslører den nye Leon Cupra
0

Seat afslører den nye Leon Cupra

Seat afslører den nye Leon Cupra
0
0

Den nye Seat Leon Cupra 280 bliver den mest kraftfulde serieproducerede gadebil fra det spanske brand nogensinde.

Den 280 hestes 2.0-liters turboladede gaderacer vil blive tilbudt både i tredørs SC og regulær femdørsform. De danske priser er endnu ukendte. Endvidere kan en nedjusteret SC Cupra med 260 hestekræfter købes som indstigningsmodel.

En Cupra 280 med DSG gearkassen, der er ekstraudstyr, vil klare 0-100 km/t sprinten på kun 5.7 sekunder mod en topfart der er begrænset til 250 km/t. Den regulære SC Cupra model  med 260 klarer det på lidt over 6 sekunder.

De maksimale 350Nm er tilgængelige mellem 1.750 og 5.300 omdrejninger og er det samme for både 260-hestes og 280-hestes udgaven.

Med 280 hestekræfter, yder den nye Cupra en smule mere end den 262-hestes Cupra R udgave af Seats foregående generation af Leon. Det har indtil videre været den mest potente gadebil fra spanierne.

Læs også:  Valg af Bilmåtter og Sædeovertræk til Bilen: Hvorfor Er De Vigtige?

For at sikre kræfterne på vejen har den forhjulstrukne Leon Cupra-serie alle fået et mekanisk spærredifferentiale. Styretøjet er endvidere af den variable type, mens affjedringen består af MacPherson for og multi-link bag. ESP-systemet kan slås fuldstændigt fra og den variable undervogn ved navn DCC har en særlig ’Cupra’ funktion, der strammer undervognen yderligere op. Den nye bil er ifølge Seat 55 kilo lettere end forgængeren.

Andre nyheder inkluderer en såkaldt ’sound symposer’ i kabinen, der forstærker motorens indsugningslyd. Start-stop teknologi er standardudstyr og brændstoføkonomien lyder på 15,6 km/l ved blandet kørsel og en CO2-udledning på 149g/km i mindste motorudgave.

Den nye Cupra-serie får et typisk sporty look for Seat, med større luftindtag før, en falsk diffuser bag, unikke 18-tommers fælge og dobbelte afgangsrør. Cupra 280 model kan adskilles fra de regulære Cupra modeller ved en aerodynamisk pakke, der omfatter en bagspoiler, 19 tommers fælge og detaljer i sort pianolak.