1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Spændende nyheder fra Volvo
0

Spændende nyheder fra Volvo

Spændende nyheder fra Volvo
0
0

Volvo er klar i weekenden til at fortælle potentielle kunder eller blot nysgerrige omkring de seks nye Volvo-ansigter.

Spændende nyheder og store forventninger er der såmænd også til det svenske bilmærke, som for ét år siden blev opkøbt af kinesiske Geely. Det blev dog hurtigt besluttet, at der skulle investeres 75 milliarder svenske kroner, som er en af de største investeringer nogensinde i Sverige. Direktøren hos Geely udtalte dog også kort efter salgskontrakten var underskrevet, at det svenske premiummærke fortsat ville være tro mod sine kerneværdier.

De seks facelifts er:

  • S60
  • V60
  • XC60
  • V70
  • XC70
  • S80

Volvos nyeste koncept

De seks facelifts er dog småting ift. hvad vi kommer til at se fra bilfabrikanten de næste år. En helt ny XC90 er undervejs, og i går blev et smart koncept vist, som skal bringe minder tilbage fra 60’erne – du husker måske P1800?

Læs også:  Fords Ikoniske Ranger pick-up går elektrisk i 2025 - Plug-in Hybrid på vej

Konceptet er uhyre vigtigt, da det viser Volvos fremadrettet designstil, og da Volvo har fået ny designchef, Thomas Ingenlath, giver konceptet os et indblik i hans tanker vi ikke har haft før.

Scalable Product Architecture (SPA) er konceptet selvfølgelig bygget på, og dette er platformen som skal fri Volvo fra Fords platforme og de begrænsninger det har givet dem. Motorprogrammet bliver også opdateret, da Volvo fremadrettet vil udvikle sine egne benzinmotorer, og vi kan derfor vente alt fra økonomiske til en 2,0 liters enhed med både turbo og kompressor samt tilkoblet en elmotor, hvilket får ydelsen op på hele 400 heste og 600 Nm!

Vi glæder os i hvert fald til at høre mere fra Volvo ved Frankfurt Motor Show som åbner dørene om to uger.

Læs også:  Antal offentlige ladestandere fordoblet på et år