1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Speciel elbil kommer til Danmark: Kia Soul EV…
0

Speciel elbil kommer til Danmark: Kia Soul EV…

Speciel elbil kommer til Danmark: Kia Soul EV…
0
0

Du har måske set den før? Det er i hvert fald ikke en bil man lige glemmer, hvis man har set den før. Det er ikke en model bilmærket har taget hjem før, men nu er den elektriske version klar, og den vil komme til landet.

Det drejer sig selvfølgelig om KIA Soul. Navnet på el-modellen er ret ligetil: EV. Soul EV er den første af KIAs grønne biler, som bliver introduceret i Danmark.

KIA Soul EV har en rækkevidde på 212 kilometer, topfarten er 145 km/t og 0-100 km/t tager 11,2 sekunder. Litium-ion-batteriet er på 27 kWh, og en standardopladning tager fem timer. Bruger man en lynlader tager 80 % cirka 33 min.

Bilen har to forskellige køreprogrammer kaldet Drive mode og Brake mode. Det sidstnævnte køreprogram er, hvis man vil køre ekstra langt på batteriet – her motorbremses der ekstra kraftigt, hvilket lader batteriet en smule op. Man kan også begrænse sig yderligere ved at vælge Eco mode, således bilens moment reduceres, således man ikke bruger for meget strøm.

Læs også:  Optimeret sikkerhed på vintervejene: Kia præsenterer innovativ snekæde-integreret dækteknologi

Det elektriske varmeanlæg og airconditionanlægget er koblet til en varmepumpe, der sikrer en bedre rækkevidde i det danske vintervejr på op mod 30 % ift. en model med et konventionelt varmeanlæg.

I Danmark vil KIA Soul koste fra 234.999 kr. ekskl. registreringsafgift. Vælger man topmodellen kaldet Advance bliver prisen 259.999 kr. (ekskl. registreringsafgift) Ligesom alle andre KIA modeller har Soul EV syv års fabriksgaranti ved op til 150.000 km.

tags: