1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Spionbilleder af ny SEAT Leon Cupra R
0

Spionbilleder af ny SEAT Leon Cupra R

Spionbilleder af ny SEAT Leon Cupra R
0
0

Den nye SEAT Leon har fået et langt mere attraktivt sportsligt design, og det er selvom den gamle også gjorde det fint.

SEAT Leon har dog ikke kun gennemgået designforandringer, da den ligesom Audi A3 og VW Golf har MQB-platformen. Dermed har den også gennemgået en streng slankekur, hvilket betyder vægten er op til 90 kg reduceret.

280 heste i ny Leon

Vi testede tilbage i august 2011 SEAT Leon Cupra R, hvor ydelsen var 265 hk og 350 Nm fra den 2.0 liters turboladede Audi S3-motor som kørte 12,3 km/l, hvis du ikke gjorde brug af kræfterne.
Rygterne fortæller dog ydelsen i den nye model er hævet til 280 hestekræfter, hvilket dermed giver 15 heste ekstra, mens det maksimale drejningsmoment forbliver det samme, men vil opleves fra lavere omdrejninger. Motorens volumen er stadig en 2.0 liters med turbo og fire cylindre under navnet ”EA888”. Den almindelige Cupra vil have samme motor, men ydelsen er reduceret til 240 hk.

Læs også:  Golf 8 Facelift: 50-års Jubilæet for den ikoniske model

Den aggressive spanioler får sendt kræfterne til forhjulene gennem en sekstrins manuel gearkasse, mens den sekstrins DSG-gearkasse kan tilkøbes. Det forventes at tilbyde Leon med firehjulstræk, men det vil ikke være muligt til Cupra R-modellen.

Grundet den mere potente motor og vægtreducering vil accelerationstiden fra 0-100 km/t være under 6 sekunder og topfarten 250 km/t.

SEAT vil producere den nye Cupra og Cupra R i både tredørs, femdørs og stationcar, hvilket skal sikre en større køberskare.

Det forventes den nye SEAT Leon Cupra R vil få verdenspremiere ved Frankfurt Motor Show 2013.