1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Subaru Forester er klar til dansk lancering i Februar
0

Subaru Forester er klar til dansk lancering i Februar

Subaru Forester er klar til dansk lancering i Februar
0
0

I går var der verdenspremiere i Japan på den nye Subaru Forester, som kommer til Danmark i starten af februar.

Den nye Subaru Forester er udviklet med henblik på ”at maksimere det praktiske udbytte af en SUV kombineret med personbilens sportslige køreegenskaber”.

Det er den fjerde generation som nu bliver lanceret, hvor målene er 460 cm i længden samt en akselafstand på 264 cm. Frihøjden er 22 cm og med et permanente symmetriske firehjulstræk kan Forester klare sig i terræn.

Det nyudviklede system X-Mode er standard i alle modeller med den trinløse automatgearkasse. Lineartronic gør det yderligere lettere for chaufføren at køre på dårlige veje i terræn. Systemet er koblet sammen med både speeder, gearkasse og bremser, og virker ved kørsel op samt ned ad bakke.

Trækker op til 2 ton

Kører du med trailer eller campingvogn er den nye Forester også en mulighed, da den er udstyret med et automatisk stabiliseringssystem til anhængere. Dette system hjælper til at forhindre udskridninger og hjælper med kørsel med campingvogn og høj trailervægt.

Læs også:  Optimeret sikkerhed på vintervejene: Kia præsenterer innovativ snekæde-integreret dækteknologi

Tre motorer til Danmark

Importøren til det danske marked tager tre motorer hjem, hvor de alle er på to liter og naturligvis i form af Subarus Boxer-motor med symmetrisk firehjulstræk.

Boxer-diesel modellen yder 147 hk v. 3.600 omdr/min og 350 Nm mellem 1.600-2.400 omdrejninger i minuttet.
Den velkendte to-liters benzin boxermotor med 150 heste kan også erhverves i en opdateret version. Nyheden er dog den mere kraftfulde DiT turbobenziner med 240 hk v. 5.600 omdr/min og 350 Nm mellem 2.400-3.600 omdr/min.

Alle manuelle gearkasser har seks trin, mens automatgearkassen er Lineartronic-typen, hvor der spares op til 9 % af forbruget ift. manuelt gear.

Priserne i Danmark starter ved 393.900 kr. med lancering fra februar.