1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Subaru Forester Turbo vender tilbage
0

Subaru Forester Turbo vender tilbage

Subaru Forester Turbo vender tilbage
0
0

Den originale performance-SUV vender tilbage med en 280 hk stærk Turbo-model.

Hvis du tilbage i 1990’erne ville have en Subaru, så var der gode chancer for at det var en Impreza Turbo 2000. De var på tidspunktet en af de største nyheder for bilentusiaster: en firehjulstrukken sedan, der tilbød enorme mængder greb og kræfter.

Men mens alle havde hørt om Impreza, var der en anden Subaru der fik sit et mindre, men ikke mindre entusiastisk følge: Forester.

Forester var en Impreza med en Barbour jakke og gummistøvler. Den anvendte den samme platform som Impreza i S-Turbo form, og den samme to-liters boxer turbomotor, dog med 180 hk. Det var dog rigeligt med kræfter på tidspunkter, og på trods af det betuttede udseende var det en oprigtig underholdende bil.

Læs også:  Audi Q8: Ny opdatering til flagskibet i Q-familien

Den nuværende bil kom aldrig i en Turbo-form, men den nye, der er på markedet omkring maj næste gør.

280 hestekræfter og CVT gearkasse

Forester ser stadig lige så akavet ud som de gamle modeller, men under motorhjelmen finder man muligheden for en 280 hk 2.0-liters turbomotor med direkte indsprøjtning. De dårlige nyheder er, at den kun vil være tilgængelig med en CVT ’Lineartronic’ automatgearkasse.

Det er et lidt atypisk valg til en hurtig bil. Det er svært at komme i tanke om andre sportslige biler med CVT gearkasse. Den tætteste finder man enten i Nissan Juke med 180 hk eller en Audis Multitronic.

Heldigvis er Subaru fuld af kompetente ingeniører, så vi er overbevist om at resultatet nok skal blive godt. Heldigvis er der otte forskellige udvekslinger at vælge imellem, skulle man have lyst til at lege rigtig gearkasse.

Læs også:  Fords Ikoniske Ranger pick-up går elektrisk i 2025 - Plug-in Hybrid på vej