1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Tank bilen før kl. 10:00 og spar penge
0

Tank bilen før kl. 10:00 og spar penge

Tank bilen før kl. 10:00 og spar penge
0
0

En ny opgørelse fra FDM viser, at man skal tanke sin bil inden klokken 10:00, hvis man vil spare.

Brændstofpriserne stiger nemlig med ét landet over efter kl. 10, hvorefter den høje pris holdes de næste timer, hvorefter priserne begynder med at falde frem mod næste formiddag.

Opgørelsen er lavet ud fra undersøgelser af landets cirka 2.000 tankstationer. Det er FDMs brugere som indberetter priser på hjemmesiden www.fdmbenzinpriser.dk, hvorefter de også er brugt til denne undersøgelse.

FDMs forbrugerøkonomi Allan Skytte Christensen udtaler:

”Det betyder ikke, at man ikke også kan tanke billigt efter klokken 10.00, men man skal se sig for, for her stiger gennemsnitsprisen med godt en krone. Dermed stiger risikoen også for at betale for meget, hvis man som bilist bare vælger en vilkårlig tankstation. Et godt råd er derfor altid at afsøge markedet, inden man tanker, eksempelvis via FDMs benzinpriser-app,”

Spar op til 1.500 kr. om året!

Det er billigst at tanke ved ugens start, hvor indberetningerne til FDM viser, at gennemsnitsprisen er 15-20 øre lavere end mod slutningen af ugen. Derudover spiller faktorer som lokal priskrig selvfølgelig ind, hvorfor det typisk er dyrere at tanke ude på landet, hvor der er langt til næste tankstation.

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

Afhængig af kørselsmønster og brændstofforbrug konkluderer FDM der er mellem 800-1.500 kr. at spare om året, hvis man målrettet går efter de laveste priser.

”Den vigtigste indvirkning på brændstofprisen er, om der er konkurrence lige i nærheden eller ej. Det er der eksempelvis sjældent på tankstationer langs motorvejene, hvor priserne altid er høje. På samme måde er en ubemandet tankstation ikke altid billig, hvis den ligger for sig selv,” siger Allan Skytte Christensen.