1. Home
  2. Bilmærker
  3. Audi
  4. Topløs Audi TT og TTS
0

Topløs Audi TT og TTS

Topløs Audi TT og TTS
0
0

Ved Paris Motor Show har Audi både vist TT Sportback konceptet samt roadster-udgaven af TT’eren.

Læs om Audi TT Sportback her

Audi fortæller selv den nye TT og dermed også TT Roadster sætter nye standarder inden for design, drivlinje og undervogn.

Roadsteren er den åbne udgave af TT’eren, således man kan få vind i håret imens man nyder de efter sigende rigtig gode køreegenskaber. TT’eren er en 2-personers bil, så glem børnene.

I forlygterne sidder der to lodrette lyselementer, som leverer dagskørelyset. Som ekstraudstyr tilbyder Audi forlygter med LED-teknik eller kort efter lanceringen med den nye Matrix-LED-teknologi – her leveres fjernlyset af små, separat regulerbare lysdioder. Blinklyset med dynamisk visning – endnu en af mærkets innovationer – løber på biler med Matrix-LED-forlygter i den retning, føreren viser af.

Læs også:  Vision 357 Speedster: Endnu et retro-koncept fra Porsche

Ligesom alle andre Audi cabrioletmodeller har den nye TT Roadster og TTS Roadster også en elektrisk betjent stofkaleche. Komponenterne som er brugt er magnesium, aluminium, stål og kunststof, hvilket holder vægten 39 kilo, og det er 3 kilo mindre end forgængerens kaleche.
Desuden kan det fortælles taget kan rulles af og på med op til 50 km/t på 10 sekunder, og man i bagagerummet finder 280 liter plads.

Audi har arbejdet meget med termisk isolering for at holde et lavt støjniveau især i fartvindens frekvensområde. Afhængig af frekvensen har man kunne sænke lydniveauet i kabinen med op til 6 dB i forhold til forgængermodellen!

Vælger man den 2.0 TFSI motor samt manuel gearkasse er vægten 1.320 kilo uden fører.

Sammenlignet med Coupé-modellen er karrosseriet til Roadster blevet tilpasset på vigtige områder. A-stolperne af aluminium har en ekstra stolpe af stål indvendigt, og heri er der et massivt stålrør. En indvendig forstærkning af stål giver aluminiumspanelerne stor styrke. V-formede stålstivere gør zonerne under motor- og bagagerummet stivere og fastgør hjælperammerne.

Læs også:  Audi Q6 e-tron: Fremtidens elektriske SUV definerer ny æra af "Vorsprung durch Technik"

Læs mere om den almindelige Audi TT Coupé her

Audi TT Roadster vil kunne opleves hos de danske Audi forhandlere til marts/april 2015, mens TTS’eren følger i maj. Priserne er endnu ikke offentliggjort.