1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Toyota afslører ny RAV4 hybrid
0

Toyota afslører ny RAV4 hybrid

Toyota afslører ny RAV4 hybrid
0
0

Den første generation af Toyota RAV4 blev præsenteret for over 20 år siden. Toyota producerer stadig offroaderen, og ved biludstillingen i New York præsenterede Toyota af ny udgave af RAV4, nemlig en hybridmodel.

Det er dermed første gang nogensinde, at der er en RAV4 hybrid. Udviklingen af en RAV4 Hybrid kommer dog ikke som nogen decideret overraskelse, da Toyota har mange andre hybridmodeller.

Designmæssigt kan man kende den på et andet frontdesign med LED-forlygterog nogle nye paneler langs siden af bilen. Derudover er der også nydesignede baglygter og en anden bagkofanger.
Indvendig er kvaliteten forbedret fortæller Toyota, således der er blødere materialer og nye instrumenter. Bl.a. er der en stor TFT-farveskærm med vigtig køreinformation direkte foran føreren.

Hybrid – men også med firehjulstræk

Det vil stadig være muligt at få RAV4 med firehjulstræk, selvom man vælger hybridudgaven. En dedikeret elmotor ved bagakslen sørger for trækket på baghjulene. Under motorhjelmen ligger en 2.5-liters benzinmotor, som i kombination med hybridsystemets i alt to elmotorer efter sigende har rigeligt med kræfter.

Læs også:  Mercedes-Benz lancerer ny version af ikon fra 1979

Hybridmodellen må trække op til 1.650 kilo takket være et såkaldt Trailer Sway Control system.

Selvom Toyota har løftet lidt af sløret for hybridudgaven, så må vi vente yderligere på at høre mere om benzin- og dieseludgaverne af den populære offroader.

Nu med avanceret teknologi

Yderligere kan vi fortæller, at den nye RAV4 vil komme med avanceret teknologi. Bl.a. et 360 graders panoramaoverblik af bilen og dens omgivelser. Ved hjælp af sensorer og kameraer kan man altså se ting omkring bilen, som ellers kunne skjule sig i en blind vinkel.

Sikkerhedsmæssigt er den nye RAV4 også kraftigt opgraderet med Toyotas nye sikkerhedspakke Toyota Safety Sense, der allerede i år også finder vej til både AYGO, Yaris, den nye Auris og den nye Avensis.

Læs også:  Ny generation af Mercedes-AMG GT Coupé: kraft og elegance forenes

I den nye RAV4 får man bl.a. en avanceret udgave af det automatiske nødbremsesystem også kaldet Pre-Collision System (PCS). Det avancerede system registrerer ikke bare objekter foran bilen og nedsætter risikoen for at ramme den forankørende bil. Det tager også højde for fodgængere.

Toyota Danmark har ikke offentliggjort priser for den nye RAV4, men den får premiere i Danmark i begyndelsen af næste år.

tags: