1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Toyota GT 86 uden tag
0

Toyota GT 86 uden tag

Toyota GT 86 uden tag
0
0

Selvom vi i Danmark betragter Toyota som en lidt småkedelig bil der folk I beige bukser, kan man I USA få mindst tre forskellige udgaver. Med Lexus får man alt den komfort og pålidelighed der kræves for at transportere en til golfklubben, Toyota til den gængse middelklassefamilie og Scion til den rebelske storbyungdom med strittende hår.Samme præmis, men til forskellige klienteller.

Så hvor fører dette os hen? Til Scion FR-S, eller Toyota GT 86 som vi kender den her. Nærmere bestemt, en vanvittig men officiel Speedster-udgave, bygget til fremvisning ved Toyota Grand Prix of Long Beach denne weekend.

Scions opgave er at omforme de gængse Toyota modeller, til noget der appellerer til den amerikanske ungdom. Dette betyder typisk tonsvis af lånte designdetaljer lånt fra biler som MINI, der kan tilfredsstille de iPhone-bærende masser og ind imellem tå krummende eksempler på en gigantisk virksomhed der forsøger at være ung med de unge.

Læs også:  CUPRA Tavascan: "Vi skubbede til grænserne uden at tænke på, hvad folk ville sige"

Med alt respekt har Scion også omfavnet den amerikanske custom kultur på en stor måde, der bl.a. har givet markedet en række småskøre IQ-udgaver, bl.a. en baghjulstrukken udgave med centermotor, der blev vist på sidste års SEMA show.

Førnævnte IQ blev produceret af Cartel Customs, der også står bag denne åbne FR-S Speedster. Vi ser klassiske Toyota racing-detaljer og en relativt unødvendig hækvinge der måler 155cm i bredden.

Interiøret har også få et løft, mens tuningen er begrænset til nye støddæmpere fra KW, et GReddy udstødningssystem og bremser fra Wilwood.

Bilen giver en udmærket forsmag på hvordan den ventede GT 86 cabriolet, kunne komme til at se ud.

tags: