1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Toyota planlægger diskret facelift af GT86
0

Toyota planlægger diskret facelift af GT86

Toyota planlægger diskret facelift af GT86
0
0

Den japanske model får småændringer, der kunne overføres til de europæiske udgaver. Og nej, der er ikke flere hestekræfter på vej.

Det har været en smule stille på GT86/BRZ-fronten på det seneste. Efter den enorme ståhej omkring lanceringen for et par år siden, de uundgåelige modificerede udgaver der fulgte i kølvandet på den, Toyotas egen TRD og den skrottede cabriolet, har der ikke været meget aktivitet omkring bilen. Nu er der er facelift på vej med et par små nørdede detaljer for os at kredse.

Efter mængden af hestekræfter har valg af dæk og fælge været den største diskussionspost omkring GT86. Er øko-dæk virkelig det rigtige valg. Er 215-brede dæk for små til hverdagsbrug? Og hvorfor er standardfælgene så tudegrimme?

Toyotas løsning, om ikke andet, er at introducere et nyt sæt 18-tommers BBS smedede alufælge på Bridgestone Potenza dæk. På trods af bekymrede miner er der kommet positiv respons på GT86 TRD, der er udstyret med mere sportsligt gummi. Bilen skulle ifølge journalisterne være mere forudsigelig og det lader til, at sportsligt gummi muligvis vil være standard fremover.

Læs også:  Bilsikkerhedsteknologi: Højteknologiske systemer

Køreegenskaberne vil blive forbedret yderligere, takket være tilføjelsen af Sachs støddæmpere på GT86. Deres bedre ydelse vil være sikret gennem anvendelsen af større bolte, der fæstner støddæmperen til karossen, men mon ikke også selve dæmperne er af en mere sofistikeret type?

Interiøret har fået glæde af mere trim i kulfiber-effekt og der skulle i øvrigt være foretaget et par diskrete kosmetiske ændringer inde og ude, men dette facelift af GT86 synes primært at kredse om dynamik. Den reviderede bil er på markedet i Japan til juni og burde være på det danske markedet inden årets udgang.

tags: