1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Toyota Supra vender tilbage
0

Toyota Supra vender tilbage

Toyota Supra vender tilbage
0
0

Efterfølgeren til Toyota Supra har fået grønt lys, og kræfterne kunne komme fra Teslas elektriske drivlinje.

Chefingeniør Tetsuya Tada, har bekræftet at udviklingen af den næste Supra har fået grønt lys, og bilen befinder sig i det tidlige stadie af udvikling.

I et interview med Asia One, bekræftede Tada at Toyotas præsident, Akio Toyoda har godkendt efterfølgeren til Supra, og at projektet er af høj prioritet.
Vi får at altså endnu en ny sportsvogn fra Toyota at se, denne gang over GT86, men en efterfølger til MR2 er også sandsynlig.

Udviklingen af Supraen kunne blive sat i kraft så tidligt som 2014, og Toyoda afslørede at processen ville tage op til fem år. Den nye MR2 ville ikke være på markedet før 2020.

Læs også:  Fords Ikoniske Ranger pick-up går elektrisk i 2025 - Plug-in Hybrid på vej

Elmotor fra Tesla

Supra-navnet dukkede først op i 1970’erne, på bagsmækket af hvad der dybest set var en Toyota Celica Liftback.

Det var med introduktionen af Supra Turbo i 1987, at japanernes GT-coupé blev konkurrent til væsentligt dyrere biler.
1992-udgaven af Supra blev ikonisk og verdensberømt, med dens Ferrari-matchende præstationer.

Den gode gamle rækkesekser forventes dog at blive erstattet med en Tesla-udviklet elektrisk drivlinje, iføge The Detroit Bureau. Tadas mål er at balancere et miljøvenligt image med produkter, der tilbyder køreglæde.

Toyota og Tesla har allerede et bestående forhold, som demonstreret med den nye RAV4 EV. Toyota FT-HS konceptet, der blev fremvist ved Detroit Motor Show i 2007, kunne være en forsmag på den kommende bil.

tags: