1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Vanvittig Köenigsegg gæster København
0

Vanvittig Köenigsegg gæster København

Vanvittig Köenigsegg gæster København
0
0

Verdens første ”Megacar” kommer til København i denne weekend, når portene åbnes til det historiske racerløb Copenhagen Historic Grand Prix. Og du kan købe en tur i den heftige svenske bil.

Den er verdens hurtigste produktionsmodel nogensinde lavet. Og i Sverige, hvor Köenigsegg holder til, taler de ikke om accelerationstider fra 0-100 km/t eller 0-200 km/t. Deres seneste kreation Köenigsegg One:1 er så kraftfuld, at den accelerer til 400 km/t på blot 20 sekunder. Tyve sekunder!

Köenigsegg bygger seks eksemplarer af denne helt unikke produktionsmodel, og der er unægtelig tale om én af verdens mest ekstreme biler nogensinde sat i produktion. Vægt/effekt forholdet er fænomenale 1:1, en drømme ligning, der aldrig tidligere er udført i virkeligheden. Oven i det er One:1 den første homologerede produktionsmodel i verden med kræfter, der svarer til én megawatt, hvilket forklarer betegnelse Megacar. Og grunden til modelbetegnelse One:1.

Læs også:  CUPRA Tavascan: "Vi skubbede til grænserne uden at tænke på, hvad folk ville sige"

Köenigsegg sprænger alle rammer
Chassiset er naturligvis inspireret af Formel 1, fremstillet i kulfiber og vejer blot 72 kilo. Der er tale om en centermotorkonstruktion, og bag cockpittet ligger en egenudviklet V8-aluminiumsmotor på 5,0 liter med patenteret turboteknologi, overliggende knastaksler og flex-fuel teknologi, da One:1 kan køre på både almindelig brændstof, E85 eller racerbenzin. Indsugningen er fremstillet i kulfiber og udstødningsmanifolden har keramisk coating på indersiden for optimal gennemstrømning. Motoren yder imponerende 1.360 hk, eller 1 megawatt, og den køreklar vægt er 1.360 kilo – altså et vægt/effekt forhold på 1:1.

Köenigsegg One:1 sprænger rammerne for en supersportsvogn, og designet er optimeret til brug for banekørsel uden at gå på kompromis med topfart eller anvendelighed i hverdagen. Der er arbejdet intenst med designet for at forfine den airflow som er over og under bilen. På siderne af forkofangeren sidder ekstra winglets, venturi kanalerne under bilen er ændret, og på motorklappen bagpå sidder en Le Mans-inspireret og justerbar hækspoiler. Naturligvis fremstillet i kulfiber på fabrikken i Sverige, hvor Köenigsegg bygger deres enestående modeller i hånden.

Læs også:  Mercedes-Benz lancerer ny version af ikon fra 1979

Køb en plads på passagersædet
Allerede i fredagens kortegekørsel fra Bellahøj Park til Københavns Rådhus vil Köenigsegg One:1 være med. Bilen vil også, ligesom en unik samling af klassiske Formula Junior racerbiler, og andre flotte historiske racerbiler, blive udstille på pladsen foran den historiske bygning i tidsrummet kl. 12.30-15.00.

Besøgende og tilskuere til Copenhagen Historic Grand Prix vil i weekenden kunne opleve brølet fra Sveriges megacar i Race for Riget, hvor Köenigsegg One:1 er et af højdepunkterne i et imponerede felt af supersportsvogne publikum kan købe ture i. Du skal sandsynligvis have den helt store tegnebog med i lommen, hvis du skal have en tur i One:1, men husk at det jo går til et godt formål.

 

Copenhagen Historic Grand Prix finder sted d. 2. og 3. august på Dyreskuepladsen – Bellahøj.
Billetter kan købes på www.chgp.dk eller www.billetlugen.dk