1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Verdenspremiere på ny Chevrolet Corvette Stingray
0

Verdenspremiere på ny Chevrolet Corvette Stingray

Verdenspremiere på ny Chevrolet Corvette Stingray
0
0

Billeder og detaljer omkring den nye Corvette, efter dens debut i Detroit. Chevrolet har kigget på fortiden som inspiration for deres mest futuristiske bil nogensinde, med den helt nye Corvette Stingray, navngivet efter den ikoniske original fra 1963.

Syvende udgave af den bedst-sælgende amerikanske sportsvogn blev afsløret i Detroit, en uge før Detroit Motor Show. Afsløringen falder sammen med 60-års jubilæet for den originale models afsløring i New York.

For at leve op til navnet, måtte den nye Corvette Stingray have et dramatisk udseende, og designerne har leveret en skarp karosse med en kølerhjelm i kulfiber og aftageligt tag. Det ligner unægtelig en Corvette, og der er åbenlyse ligheder med andre modeller. Forfra kan ses en hilsen til rivalen, SRT Viper og fra bestemte vinkler kan man også skimte lidt Nissan GT-R.

Læs også:  Bilsikkerhedsteknologi: Højteknologiske systemer

0-100 km/t på under fire sekunder

Under den nye hud, er aluminiums-rammen 57 % stivere og 45 kg lettere end den tidligere Corvette. I standardform får Stingray en 450 hk 6.2-liters V8 med 610 Nm. Den klarer 0-100 km/t på under fire sekunder, og er således den mest kraftfulde standardudgave af Corvette nogensinde, men traditionen tro får vi ZR1 udgaver at se om nogen år.

Direkte indsprøjtning, variabel ventilstyring og muligheden for at lukke fire ud af otte cylindre ned burde give forbedret brændstoføkonomi.
Nøjagtigt som med den seneste Porsche 911, vil en syvtrins manuel gearkasse være tilgængelig, samt en sekstrins automatgearkasse.

Kulfiber og 50/50 vægtfordeling

Justerbar affjedring og fem forskellige køreprogrammer burde give en mere alsidig bil end tidligere, og køregenskaberne er også blevet forbedret bl.a. takket være perfekt 50/50 vægtfordeling.

Læs også:  Hvad er et partikelfilter?

En Z51 Performance pakke vil blive tilbudt, med elektronisk spærredifferentiale, tørsumpssmøring og aerodynamiske justeringer. I kabinen har Corvette også skruet op for varmen, med kulfiber, aluminium og håndsyet læder, samt nye sæder og et otte tommers infotainment system.

Bilen er på markedet i sidste kvartal af 2013, og vil som altid blive produceret i Bowling Green, Kentucky, USA.