1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Verdenspremiere på ny Suzuki Vitara
0

Verdenspremiere på ny Suzuki Vitara

Verdenspremiere på ny Suzuki Vitara
0
0

Ved dette års biludstilling i Paris stod Suzuki klar med sin nye Vitara. Tilbage i 1988 kom Suzuki for første gang på ideen om en firehjulstrukken SUV, og den fik navnet Vitara. I dag er den blevet en legende i mærkets modelhistorie.

Da den nye generation af Vitara kom fik den navnet Grand Vitara, og med næsten tre millioner solgte biler, er det en af de mest populære SUV’er – selv i Danmark er der solgt mere end 30.000 eksemplarer.

Længden på Vitara er nu 4,18 meter med en bredde på 1,78 meter samt en højde på 1,6 meter. Dermed er den kortere end den gamle Grand Vitara, men Suzuki fortæller der stadig er plads til at opfylde de flestes behov for god kabineplads. Bagagerummet er på 375 liter.

Læs også:  Porsche hylder ikon med ny eksklusiv version

For at gøre den lidt sjovere at se på, kan Vitara fremadrettet fås i mange forskellige farvemuligheder inklusiv versioner med sort- eller hvidlakeret tag. Desuden kan man skifte farve på instrumentpanel, ratkontaker, midterkonsol og kølergrill, hvilket betyder man kan gøre den til sin egen.

Som udgangspunkt er Suzuki Vitara forhjulstrukket, men man kan også få den med firehjulstræk, AllGrip 4WD systemet, hvor man har fire forskellige indstillingsmuligheder.

Vitara kommer til Danmark til foråret, og det bliver med en 1.6 benzin- og 1.6 liters dieselmotor, der begge har en ydelse på 120 hestekræfter. Brændstoføkonomien forventes at blive omkring 19 km/l for benzinudgaven og 24 km/l for dieselmodellen – dette er for modellerne med forhjulstræk, mens det vil være lidt lavere i 4WD-udgaverne.

Priserne er endnu ikke fastlagt, men på udstyrsfronten kan vi fortælle, at den vil kunne udstyres med et radarbaseret nødbremsesystem, aktiv(adaptiv) fartpilot, LED nærlys og en 7” touchskærm i instrumentpanelet, hvorfra man styrer Bluetooth og kan styre sin smartphone – ligesom Mirrorlink.