1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Verdenspremiere til ny Toyota RAV4
0

Verdenspremiere til ny Toyota RAV4

Verdenspremiere til ny Toyota RAV4
0
0

Toyota er klar med verdenspremieren på den nye generation af RAV4.

Toyota RAV4 er en populær kompakt firehjulstrækker, som snart vil være at finde i et nyt design der samtidig er blevet endnu mere kompakt.

Den nye model er fjerde generation, og iflg. Toyota selv er intet af designet overladt til tilfældighederne – åbenbart ift. før…
Både fronten og bagenden er strammet op, så den ser mere muskuløs ud, og den karakteristiske Toyota trapezformet kølergrill samt et ændret lygtedesign er også tilføjet.

RAV4 er blevet 205mm længere, 30 mm bredere og 25mm lavere. Dette gør den mere personbilsagtig end før, men efter sigende har den stadig de samme offroad egenskaber.
Pga. de større mål er Toyota RAV4 nu mere rummelig med en længde på i alt 4,57m og 2660mm i akselafstand. Bagagerummet har plads til 547 liter, mens opbevaringspladsen under gulvet er øget fra 51 til imponerende 100 liter!

Læs også:  Guide: Sådan plejer du din bil om sommeren

Der er gjort ekstra for chaufføren

Kabinen skulle være indrettet mere førerorienteret, hvilket bl.a. kan ses på bedre udsyn, mens kvaliteten af kabinen også er forbedret. Førersædet er tilmed udvidet med 15mm ekstra i højden, mens rattets vinkel er sænket 2,3 grader. Dermed er der kælet lidt ekstra for kørestillingen.

Motorudvalget fortæller Toyota og her finder man:

  • 2,0 liters benzinmotor med 151 hk
  • En ny 2,0 liters dieselmotor med 124 hk
  • 2,2 liters dieselmotor med 150 hk

Den nye 2,0 liters dieselmotor med 124 hk fås til den 2-hjulstrukne udgave, hvor man også finder start & stop teknologi som sænker udledningen af CO2 til 127 gram pr. km.

Vælger man firehjulstræk er det et avanceret system som automatisk fordeler trækket på alle fire hjul. Dette kan fordeles fra 100 % forhjulstræk til 50 % forhjuls- og 50 % baghjulstræk. Der er også mulighed for at fastlåse ligefordeling af for- og baghjulstræk ved op til 40 km/t..

Læs også:  BMW M4 CS: Den nye definition af kraft og letvægt

Toyota fortæller også RAV4 er bygget efter de allerhøjeste sikkerhedsstandarder som skal sikre topkarakter i Euro NCAP-testen.

tags: