1. Home
  2. Baggrund
  3. Vild promille: Ny lov rammer 24-årig spritbilist
0

Vild promille: Ny lov rammer 24-årig spritbilist

Vild promille: Ny lov rammer 24-årig spritbilist
0
0

Som den første i politikredsen fik en 24-årig mand fra Haderslev onsdag aften beslaglagt sin bil på stedet, fordi han fik målt en promille over 2.0.

Vi havde fået et tip om, at han kørte i meget påvirket tilstand, og det viste sig i den grad at være rigtigt, fortæller Helle Lundberg, der er kommunikationsråder ved Syd- og Sønderjyllands Politi til bilsektionen.dk

Efter 1. juli i år har politiet fået mulighed for at beslaglægge køretøjet allerede første gang, en fører tages med en promille af den størrelse. Her viste to gange alkometertest med 15 minutters mellemrum begge promiller over 2.0.

Bilen er nu beslaglagt med henblik på konfiskation, men det er noget, retten skal tage stilling til, når den endelige blodprøve foreligger om nogle uger. Efterfølgende vil der i så fald blive taget stilling til, om bilen skal sælges på auktion eller om den skal skrottes. Det afhænger af bilens værdi, lyder det fra Helle Lundberg.

Den 24-årig fik taget en blodprøve, som skal bekræfte promillens størrelse, og hans kørekort blev samtidig med beslaglæggelsen af bilen inddraget.