1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Volkswagen introducerer elektrisk Golf
0

Volkswagen introducerer elektrisk Golf

Volkswagen introducerer elektrisk Golf
0
0

Volkswagen introducerer en helt elektrisk Golf til efteråret og priserne forventes at starte fra 290.000 kroner.

Rækkevidden lyder på 190 kilometer og e-Golf, som den elektriske udgave af danskerens yndlingsbil er døbt, er næste skridt i Volkswagens elektriske program. Med introduktionen af en eldreven udgave vil Golf nu kunne fås med hele fem forskellige drivlinjer – benzin-, diesel-, gas- og plug-in-hybrid motorer samt el.

Den elektriske motor I e-Golf præsterer 115 hestekræfter der sættes til forhjulene gennem en automatgearkasse med et enkelt trin. Motoren tager 12.000 o/min og leverer 270Nm fra stilstand. e-Golf accelererer fra 0-100 km/t på 10,4 sekunder og topfarten er 140 km/t. 0-60 er overstået på 4,2 sekunder, hvilket svarer til en bil med en relative stor forbrændingsmotor.

Energiforbruget er 12,7 kWh/100 og rækkevidden vil typisk være mellem 130 og 190 km, afhængig af temperature og kørestil, siger Volkswagen.

Læs også:  Oplev Lamborghini Revuelto i hjertet af København

Batteriet I e-Golf er et lithium-ion batteri der har en samlet effect på 24,2 kWh. En opladning I de traditionelle 220 Volts kontakter I huset tager 13 timer, men sker opladningen via en særlig ladestander tager det 8 timer. Endvidere kan e-Golf lades 80% op på 30 minutter I et såkaldt Combo-stik. For at forbedre bilens rækkevidde kan føreren vælge mellem tre køreprofiler: ‘Normal’, ‘Eco’ og ‘Eco+’. I de to ‘Eco’-programmer mindskes motorens og klimaanlæggets effect, speederresponsens bliver blødere og bilens acceleration og topfart reduceres.

Rent aerodynamisk sikrer en mindre kølergrillsåbning, paneler under bunden, en anden tagspoiler og nye fælge at vindmodstanden er reduceret med 10%, sammenlignet med en regulær Golf 1,6 TDI. Optimerede dæk i størrelse 205/55 R16 reducerer endvidere rullemodstanden med 10%.