1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Volkswagen klar med hardcore Amarok
0

Volkswagen klar med hardcore Amarok

Volkswagen klar med hardcore Amarok
0
0

268-hestekræfters Volkswagen Amarok blev præsenteret ved motorshowet i Wörthersee, hvor omkring 200.000 VW-fans var samlet til det årlige GTI-arrangement. Den nye power-pickup fra VW er baseret på den almindelige Amarok, der normalvis konkurrerer mod Toyota HiLux, Nissan Navara og Ford Ranger, men i forbindelse med showet i Wörthersee har VW Amarok fået den helt store makeover.

I stedet for den 2.0-liters turbodiesel, der normalt findes i VW Amarok, har VW placeret en 3.0-liters, V6-diesel med 268 hk og 600 NM i motorrummet.

Bilen trækker stadig på alle fire hjul, og kræfterne leveres gennem en ottetrins automatgearkasse, som tilsammen gør, at power-pickuppen kan accellerere fra 0-100 på 7,9 sekunder.

På det rent visuelle plan er pickuppen udstyret med bredere hjulkasser, der skal give plads til de 22-tommer store fælge. Desuden er bilen blevet sænket 80 mm, og omme foran har bilen fået xenon-lygter og større luftindtag. Bagtil er der blevet monteret en kulfiber-diffuser sammen med nye baglygter.

Læs også:  BMW i5: Kåret som årets bil i Danmark 2024

Interiøret er præget af læder i sorte, røde og hvide farver, der blandt andet pryder sportssæderne i kabinen. Samtidig har VW udstyret Amarokken med otte-tommer touchscreen og en 500-watt subwoofer.

Pickuppen er fra designerens side tænkt som et rullende værksted for en gokart-racer med plads til karten, reservedele og værktøj.