1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Volvo har mulig M3-rival på trapperne
0

Volvo har mulig M3-rival på trapperne

Volvo har mulig M3-rival på trapperne
0
0

Volvo og deres tuningspartner, Polestar Performance, ser ud til at planlægge den første oprigtige performance-Volvo I mange år, skal man tro rygter der kommer ud af Sverige.

Polestar, der var ansvarlige for den fantastiske 400hk stærke C30 konceptbil for et par år siden, og også administrerer Volvos touring-bil projekter, synes at have fået overtalt den svenske fabrikant til at bygge en højtydende model, der skal tage kampen om mod de tyske rivaler.

Den nye bil vil være baseret på S60 sedan, og vil rivalisere BMW M3 og Mercedes C63 AMG.

V8 power og 400 hestekræfter

Ifølge rygterne skulle motorkraften leveres af en 400HK stærk V8 motor, selvom det svenske blad Teknikens Varld har spottet en 305hk stærk T6 model under test.

Læs også:  EU-bilsalg i fremgang for 5. måned i træk

Baggrunden for dette er, at det svenske magasin har hørt rygter om at Volvo har købt en god portion af de V8 motorer som Yamaha originalt leverede til XC90 og S80. Spørgsmålet er, hvad Volvo planlægger at bruge dem til.

Teknikens Varld mener at svaret er en begrænset udgave af en super-hurtig S60, der skal bygges af Polestar Performance, og vil være at finde på markedet næste år.

De specifikke detaljer er begrænsede, men forvent gavmild brug af kulfiber og aluminium, naturligvis firehjulstræk og muligvis en sekstrins sekventiel gearkasse.

Vi krydser fingre for at rygterne går i opfyldelse!