1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Volvo laver 450 hestes fra 2-liters Drive-E motor
0

Volvo laver 450 hestes fra 2-liters Drive-E motor

Volvo laver 450 hestes fra 2-liters Drive-E motor
0
0

Svenske Volvo har investeret mange penge i udvikling, hvilket også inkluderer deres egne motorer.

Det nyeste er, at Volvo nu har offentliggjort et 450 hestes High Performance Drive-E koncept, hvor man har hevet 450 heste ud af en 2-liters motor med fire cylindre og triple boost.
Allerede tilbage i 2013 introducerede Volvo sit Drive-E program, men nu har svenskerne taget det et skridt videre.

”Da vi introducerede vores Drive-E drivlinefamilie, var målet at levere branchens mest avancerede, firecylindrede motorer baseret på emissioner og brændstofforbrug sat i forhold til ydelse og køreegenskaber. Vi vidste, at de 320 hk i vores benzinkonfiguration blot var begyndelsen. 450 hk High Performance Drive-E drivlinekonceptet viser, både hvad vi går efter og alsidigheden i vores Drive-E drivliner,” siger dr. Peter Mertens, chef i Volvo Car Group’s afdeling for forskning og udvikling.

Motoren anvender to parallelle turboladere, som fødes af en el-drevet turbokompressor. I stedet for, at den komprimerede luft fødes til cylindrene, anvendes den i de to parallelle turboladere. En dobbelt brændstofpumpe, der arbejder ved et tryk på 250 bar, leverer brændstoffet. Med den effekt giver Triple Boost installationen og det unikke brændstofsystem langt mere dynamiske køreegenskaber uden turbotøven end en enkeltturbo.

Læs også:  Bilsikkerhedsteknologi: Højteknologiske systemer

Volvo har endnu ikke fortalt hvilke modeller man vil kunne finde motoren i, men et sikkert gæt vil være Polestars versioner af flagskibene XC90 og den kommende S80.