1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Volvo planlægger V40 Polestar
0

Volvo planlægger V40 Polestar

Volvo planlægger V40 Polestar
0
0

Ånden fra den gamle T5 bliver genoplivet med en ny, Polestar-tunet V40 i kulissen.

Volvo satser på at komme tilbage i kridthuset hos bil-entusiasterne, med både en hurtig og hurtigere udgave af V40 hatchback.

Platform fra Ford Focus ST

Den svenske fabrikant, der engang var elsket for deres T5 og R udgaver af 850 og V70, vil lancere en 255hk T5 udgave af ders nye V40 hatchback inden udgangen af året. Og selvom T5 modellen mere eller mindre vil være en Ford Focus ST under huden, vil Volvo alligevel tilbyde en firehjulstrukket udgave af V40 T5 sammen med en forhjulstrukket.

Den firehjulstrukne model vil danne basis for den hurtigere V40 fra Volvos tuningsarm, Polestar.

Mod de tunge drenge

Volvos administrerende direktør i Storbritannien, Nick Connor bekræftede at V40 Polestar vil være mindst 10 % kraftigere end T5 udgaven, hvilket svarer til 280hk. Og afhængigt af hvor frække Polestar teamet føler sig, kunne dette snildt ende omkring 300hk.

Læs også:   Tesla Roadsters med 0 kilometer på tælleren fundet i Kina: Var beregnet til ''reverse engineering''

Såfremt vi når derop, hedder konkurrenterne pludselig BMW M135i og Audi S3.

Priser og tidshorisont er endnu ukendt, men forvent en mindstepris på kr. 600.000 når bilen rammer markedet engang i 2013.

De officielle detaljer forventes at blive offentliggjort ved Paris Motor Show til september, ifølge Connor.

Samtidigt bekræftede han også, at Volvo S60 Polestar som vi så i sidste måned, vil blive produceret i et begrænset antal.  Prisen vil minimum være to millioner kroner, men forvent ingen biler i Danmark.