1. Home
  2. Baggrund
  3. Volvo tester selvkørende biler i Sverige
0

Volvo tester selvkørende biler i Sverige

Volvo tester selvkørende biler i Sverige
0
0

Kommer du omkring Göteborg i Sverige, så skal du ikke blive bange, hvis du møder en selvkørende bil. I øjeblikket samarbejder Volvo og Autoliv om et koncept, hvor 100 selvkørende Volvo’er færdes på offentlig vej.Dermed er det første gang, at selvkørende biler bliver brugt til hverdagskørsel, hvilket også virkelig er der, hvor man ser hvad de i virkeligheden dur til. Trods bilerne er selvkørende, så sidder der selvfølgelig en chauffør bag klar rattet, hvis der bliver brug for menneskelig indblanding.

Iflg. flere statistikker er menneskelige fejl dog skyld i 90 % af alle alvorlige uheld, og det skal automatisk kørsel altså reducere noget så drastisk. Ved selvkørende køretøjer kan man også kigge på mere effektiv udnyttelse af vejnettet, mere økonomisk brug af køretøjer, mindre kødannelse og bedre byplanlægning.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

Forskning og udvikling af nye sikkerhedssystemer

Målet med konceptet er at indsamle data til forskning i nye sikkerhedssystemer. I projektet kaldet Drive Me deltager der både repræsentatnter fra det offentlige og private. Bl.a. Volvo Cars, Trafikverket, Transportstyrelsen, Chalmers Tekniska  Högskola, Lindholmen Science Park og myndighederne i Göteborg.

Håkan Samuelsson, administrerende direktør og koncernchef for Volvo Cars siger:

”Vi er glade for at kunne byde Autoliv velkommen i Drive Me familien. Autonom kørsel kommer til at gøre vores vejnet bedre og mere sikkert. Jo hurtigere vi kan udvikle de nødvendige teknologier og begynde at tilbyde dem til kunderne jo bedre”.

Drive Me projektet startede i 2013, og man forventer, at de første familier kan sætte sig ind i projektets biler i 2017.