1. Home
  2. Bilnyheder
  3. VW Golf BlueMotion – men som benzin
0

VW Golf BlueMotion – men som benzin

VW Golf BlueMotion – men som benzin
0
0

Volkswagen Golf TSI BlueMotion, som er den hidtil mest brændstoføkonomiske Golf med benzinmotor kører op mod 23,3 km/l og introduceres netop nu!

Baseret på motoren fra up!

Motoren er baseret på den 1-liters trecylindrede motor fra up!, hvilket er en let og kompakt motor på 88 kilo. Dog er motoren blevet videreudviklet, således den nu har turbo, og det får ydelsen op på imponerende 115 hk – dermed er den også stærkere end den første Golf GTI, der dengang brystede sig af 110 hestekræfter.

Sammenligner man den nye 1.0 TSI motor mod den firecylindrede 1.2 TSI, som man allerede finder i modelprogrammet, så er den 1-liters og trecylindrede motor 10 kilo lettere og har 25 Nm mere (200 Nm i alt). Derfor er den 1.0 TSI også to sekunder hurtigere i mellemaccelerationen fra 80-120 km/t, når man befinder sig i femte gear.

For at nå det imponerende brændstofforbrug på 23,3 km/l har VW dog også sænket bilen med 15mm, hvilket gør den mere aerodynamisk. Bilen har desuden også en mere tillukket kølergrill og radiatorlameller, der åbner og lukker alt efter behovet for køling. Start/stop, dæk med lav rullemodstand og de øverste gear med høj udveksling er selvfølgelig også andre tricks, som er med til at gøre motoren effektiv. Hertil bør det nævnes, at gearkassen er en sekstrins manuel, men man kan til vælge den syvtrins DSG, der dog reducerer brændstofforbruget til 22,2 km/l.

Læs også:  Optimeret sikkerhed på vintervejene: Kia præsenterer innovativ snekæde-integreret dækteknologi

Masser af standardudstyr

Golf TSI BlueMotion modellen bygger på 40 Years Edition modellen, hvor man har lidt ekstra standardudstyr. Bl.a. radiosystemet Composition Colour med 6,5” touchskærm med BlueTooth, multifunktionslæderrat, kørecomputer, 2-zoners klimaanlæg, fartpilot, multikollisionsbremse og nogle specielle 15” alufælge.

Vil man have mere udstyr, kan man vælge en designpakke til 3.200 kroner, hvor man får sportssæder foran, midterarmlæn på bagsæde, tågeforlygter og tonede sideruder bagerst samt bagrude.

Prisen for Golf TSI BlueMotion starter ved 288.995 kroner, og kan erhverves med DSG-gearkassen for 20.000 kroner ekstra.