1. Home
  2. Bilnyheder
  3. VW Golf R som stationcar
0

VW Golf R som stationcar

VW Golf R som stationcar
0
0

Her er de første billeder af en 300-hestes, firehjulstrukket Volkswagen Golf R stationcar, der muligvis lancerer i udgangen af 2014.

En VW Golf R Variant kunne være på trapperne, som disse billeder beviser. Billederne viser en ikke-kamufleret stationcar prototype i fuldt Golf R trim.

Som det ses, er det underspillede design fra Golf R hatchback overført til Variant-udgaven med en krombar gennem kølergrillen, større fælge og et par diskrete ’R’ emblemer for at adskille den fra de ordinære modeller.

Bortset fra den større bagende er de mest væsentlige ændringer dobbelte afgangsrør i stedet for Golf R’s firedobbelte udstødning.. Det ser også ud til at nummer vil blive løftet en smule, såfremt den går i produktionen.

Motoren yder 300 hestekræfter og 380Nm og takket være 4MOTION – VW’s udgave af firehjulstræk, der er overført fra hatchbackudgaven, skulle stationcarudgaven af Golf R ligge sig tæt på hatchbackens 0-100 km/t tid på 5.4 sekunder med manuelt gear og 5.0 sekunder med DSG.

Læs også:  Fuldelektriske køretøjer i Danmarks kommuner: Hvem ligger i spidsen?

Økonomien og CO2-udledningen kommer til at lide en smule på grund af den øgede vægt, men DSG udgaven burde udlede under 160g/km.

Den længere stationcar vil stadig kunne tilbyde 220 liter bagagerum med sæderne oppe og 350 liter yderligere med sæderne foldet ned.

Hvis testen af prototypen fungerer godt og VW vurderer at der er et marked for bilen, kan det forventes at stå klar hos forhandlerne i begyndelsen af 2015.