1. Home
  2. Bilnyheder
  3. VW overvejer budgetmærke
0

VW overvejer budgetmærke

VW overvejer budgetmærke
0
0

Det forlyder Volkswagen vil starte et nyt budget-mærke, hvor priserne vil starte fra omkring 6.000 Euro!

Dermed vil Volkswagen lægge sig ud mod bl.a. Dacia, som har er markedsleder i Rumænien med en andel på næsten 30 %. Andre interessant markeder i vækst med interesse i samme typer biler er eksempelvis Rusland, Indien, Brasilien og Kina.

Det østeuropæiske og asiatiske bilmarked oplever generelt høj vækst, men priserne er nogle andre, hvorfor Volkswagen må producere nye billigere biler som passer til markedet.

Priser fra 6.000 Euro

Den billigste model forventes at være en sedan til 6.00 Euro, mens en stationcar vil koste 1.000 Euro yderligere og topmodellen vil som udgangspunkt være en MPV til knap 8.000 Euro.

For at holde priserne nede vil de nye modeller være baseret på allerede udviklede konstruktioner og designs. Den billigste sedan-model forventes at blive baseret på den gamle Polo/Golf-platform eksempelvis.
Motorerne vil også alle opfylde Euro6-emissionskravene, og der vil i første omgang kun være snak om forhjulstrækkere.

Læs også:  Range Rover Electric: Skabt til at køre forrest

Produktionen af de nye modeller forventes at foregå i enten Indien eller Kina.

Spares hvor der kan

Der snakkes normalt meget om bløde former, men VW budgetmærket vil designe modellerne med mere skarpe kanter, da det give et stivere karosseri uden lige så mange forstærkninger, hvilket dermed kan holde prisen nede.
På almindeligt udstyr og det mere vigtige sikkerhedsudstyr vil der også blive sparet, da eksempelvis aircondition er på ekstraudstyrslisten, som også vil være forholdsvis kort. Mht. sikkerheden forventes der kun at være to airbags fra standard i modellerne.

Der er endnu ikke flere informationer, men det forventes mærket vil være klar til introduktion i slutningen af 2014.