1. Home
  2. Bilmærker
  3. Bentley
  4. Wow! Her er den nye Bentley Bentayga
42

Wow! Her er den nye Bentley Bentayga

Wow! Her er den nye Bentley Bentayga
0
42

Vi har ventet længe og spændt på den nye Bentley SUV, der er navngivet Bentayga, og hvis konceptmodel hed EXP 9 F.

Faktisk er det cirka tre år siden, at Bentley for første gang viste idéen om en Bentley SUV, da de viste EXP 9 F konceptet, men nu er den produktionsklare model klar, og vi er imponeret! Ift. EXP 9 F konceptet er Bentayga blevet mere elegant, hvilket iflg. os er rigtig godt, da konceptmodellen var noget vulgær i sit udtryk.

Der går ikke mange millisekunder, før man opdager det er en Bentley man befinder sig i, hvis man ser et af interiørbillederne. Luksusinteriøret har Bentley-logoet flere steder, og interiørbilledet viser hvor luksuriøs Bentayga bliver. Læder, træ og mange andre lækre detaljer sørger for, at Bentley Bentayga højst sandsynligt bliver den mest luksuriøse SUV i segmentet.

Bentley Bentayga vil både blive solgt med fire eller fem sæder, og der skulle være rigeligt med luksus om end man vil have den mere limousineagtige model med fire sæder eller ej. Er kabinen noget mærk kan det store panoramaglassoltag vælges. Forsæderne vil kunne justeres i 22 forskellige retninger, og der er selvfølgelig både varme og ventilation i sædet. Mere exceptionelt er et massageprogram med seks forskellige funktioner, der gør de lange køreture er lige til at holde ud…
Infotainmentsystemet er en 8” touchskærm med 60GB plads, og kan desuden kobles sammen med det store 1950 Watt anlæg fra Naim. Der er ligeledes 10,2” Android baserede tablets med 4G, Wifi og Bluetooth til bagsædepassagerne. Normalt er vi ikke meget for Android ift. Apple, men når der står Bentley på tabletten, så går det lige an.

Lidt om teknikken

Teknisk set bygger Bentley Bentayga på Volkswagen-gruppens MLB-Evo platform, der også er at finde under den nye Audi Q7.

Læs også:  Fuldelektriske køretøjer i Danmarks kommuner: Hvem ligger i spidsen?

Motoren er en ny 6-liters TwinTurbo W12 benzinmotor, som vi også fortalte mere om her.
Ydelsen er 608 hk og 900 Nm. Kræfterne håndteres af en ottetrins automatgearkasse, og der er træk på alle fire hjul, hvilket får Bentley Bentayga W12 fra 0-100 km/t på 4,1 sekunder. Topfarten er 301 km/t… Med denne motor under hjelmen bliver Bentayga iflg. Bentley den hurtigste, mest kraftfulde og mest eksklusive SUV i verden.

Bentleys Drive Dynamics Mode er standard og kan udvides med en responsiv Off-road indstillingen. I alt er der otte køreprogrammer.

CEO hos Bentley Motors, Wolfgang Dürheimer, udtaler:

“The Bentayga is truly the Bentley of SUVs. It redefines luxury in the SUV sector and offers a genuine Bentley experience in any environment, thanks to a combination of unparalleled attention to detail, go-anywhere ability and cutting-edge technology. With this extraordinary car we are looking forward to an exciting period of strong growth and sales success for Bentley. The Bentayga is the next step in our brand’s bold future.”

Verdenspræsentationen af Bentley Bentayga finder sted ved Frankfurt Motor Show d.15 september. De første leveringer af Bentayga estimeres til starten af 2016.

Læs også:  BMW i5: Kåret som årets bil i Danmark 2024