1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Volvos nye motorer på trapperne
0

Volvos nye motorer på trapperne

Volvos nye motorer på trapperne
0
0

Volvos splinternye VEA ( Volvo Engine Architecture) familie af firecylindrede, turboladede benzin og dieselmotorer er på begyndt produktion.

Svenskerne offentliggjorde i dag at de første udgaver af motorformen er kommet i produktion på fabrikantens fabrik i Skövde, Sverige. Den nye motorstrategi kommer i kølvandet på lignende projekter fra konkurrenter som BMW og Volvos nye familie af motorer reducerer de forskellige komponenter mellem benzin og dieselmotorer med 60 % og muliggør produktion af alle motorer på samme produktionslinje.

Den svenske bilfabrikant sagde at de havde investeret i omegnen af to milliarder kroner i Skövde fabrikken i forbindelse med produktionen af de nye motorer.

Introduktion i år

Ifølge Volvo vil VEA familien af firecylindrede benzin og dieselmotorer sammen med hybridenheder eventuelt erstatte de nuværende otte forskellige motortyper over tre forskellige platforme. De nye enheder vil blive introduceret i modelprogrammet mellem 2013 og 2015 og i udgangspunktet vil S60, V60, C60, V70, XC70 og S80 få nye motorer.

Læs også:  Fuldelektriske køretøjer i Danmarks kommuner: Hvem ligger i spidsen?

Næste skridt for Volvo er introduktionen af den modulære SPA (Scalable Product Architecture) der vil blive anvendt på en lang række modeller begyndende med den nye XC90 i 2014. Den nye platform er blevet udviklet sammen med de nye motorer.